Főoldal > DIÉTA > Így dobj le gyorsan 5 kilót!

Így dobj le gyorsan 5 kilót!

diétatáplálkozás
0

Írta: and

A gyors fogyás általában nem biztonságos, de ezek a wellness tippek egyszerre egészségesek és hat&

A gyors fogyás általában nem biztonságos, de ezek a wellness tippek egyszerre egészségesek és hatékonyak.

Kerüljenek a zöldségek a főszerepbe!

Pakold meg a tányérod egészséges, zsírgyilkos ételekkel! A főfogás legyen két csésze zöldség, rakj mellé fél csésze teljes kiőrlésű szénhidrátot, például vadrizst, és egy kisebb szelet csirkemellet. Így annak ellenére, hogy bőségesen ettél és tele lesz a gyomrod, akár napi 700 kalóriát is spórolhatsz a szokásos fogásaidhoz képest.

Turmixolj!

Nincs, ami jobban helyettesíti a kalóriadús fogásokat, mint egy 300 kalóriás smootie. Ha ezt fogyasztod a szokásos éttermi adagod helyett, akár 500 kalóriánál is többet spórolhatsz. Készítsd el a finom turmixod az alábbi hozzávalókból: 2 csésze mandulatej, 1 evőkanál fehérjepor, 1 felszeletelt alma, 2 evőkanál őrölt lenmag, fél teáskanál fahéj és pár jégkocka.

turmix2.jpg ()Hidratálj!

A súlycsökkentés kulcsa 8-12 pohár szénsavmentes ásványvíz elfogyasztása naponta. Ez a trükk minden nehézség nélkül megvalósítható, csak tarts magad mellett mindenhol egy ásványvizes flakont, így munka közben is bármikor kortyolhatsz. Ha a savasodás ellen is tenni akarsz, válassz lúgos vizet, ami még inkább segít a fogyásban.

Ne tarts otthon nassokat!

A nassolás legjobb ellenszere, ha nem tartasz otthon sós és édes finosmságokat. Amikor chips-re vagy egy nagy szelet csokira vágysz, így el kell menned a boltba, hogy beszerezd. Meglátod, ez a kellemetlenség hatékonyan segít legyőzni a sóvárgást.

Ne méretezd túl az adagot!

Vannak napok, amikor elcsábulunk gyorsételre, és ilyenkor hajlamosak vagyunk mindjárt extra menüt rendelni. Ne engedj a csábításnak, egyszerre csak egyfajta ételt kérj: egy kis adag sült krumplit vagy 6 db-os csirke nuggets-t. Ugyanezt az elvet kövesd az étteremben is, ahol mindig kérj féladagot, és vendégségben se szedd tele a tányérod, maximum zöldséggel.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X