Főoldal > DIÉTA > 8 motivációs tipp a diétádhoz, amik tényleg működnek

8 motivációs tipp a diétádhoz, amik tényleg működnek

diétatáplálkozás
0

Írta: and

Töltsd ki a tesztet Ideje, hogy kicsit teszteld a saját erődet, méghozzá úgy, hogy amikor végső elkesered&

Töltsd ki a tesztet

Ideje, hogy kicsit teszteld a saját erődet, méghozzá úgy, hogy amikor végső elkeseredésedben már éppen kifosztanád a frigót, felteszed magadnak ezeket a kérdéseket:

Ha most abbahagyom a diéátát, hogy fogok kinézni hat hónap vagy egy év múlva?
Ha most abbahagyom a diétát, hogy érzem majd magam hat hónap vagy egy év múlva?
Ha most abbahagyom a diétát, az hogyan hat majd az egészségemre?
Ha most abbahagyom a diétát, mit szól majd a családom és a barátaim?
Na, ugye.

Tedd magadért

Szupervékony modellekkel van kitapétázva a hűtőd, hogy inspiráljanak? Pedig sajnos nem ezt teszik: a kutatások kimutatták, hogy az ilyen álomképek csak aláássák a diétázó önbizalmát. Ne akarj Kate Moss lenni (most komolyan úgy szeretnél kinézni, mint egy ruhafogas?), inkább koncentrálj arra, hogy elérd a saját legjobb formádat.

Fókuszálj az érzésre

Minden edzés után azonnal szaladsz a mérleghez? Inkább igyál meg egy jó nagy pohár ásványvizet, ropogtass el egy müzliszeletet, és éld át a lehető legmélyebben, milyen ügyes és kitartó voltál megint, pedig akár 10 perc után abba is hagyhattad volna. Élvezd az apró sikereket!

measure2.jpg ()Készíts „üzleti tervet”

Mielőtt az ember belevág valami nagy dologba az üzleti életben (vagy akár egy családi nyaralás esetében is), mindig tervet készít, amihez tartani tudja magát. Ez a diétánál ugyanúgy hasznos lehet. Nyiss egy vidám borítójú füzetet, ahová feljegyzed, mit szeretnél elérni, mennyi idő alatt, majd később az eredményeidet is. It’s your bussiness!

Ajándék félúton

Ha elkészítetted a tervet, ne hagyd ki a legjobb részt sem: a jutalmadat. Jelölj ki a diétád meghatározott időtartamán belül két-három időpontot, amikor megjutalmazod magad azért, amit addig elértél (persze nem csokitortával, de mondjuk azzal a klassz felsővel, amivel már egy ideje szemezel a boltban). Hidd el, mindent el fogsz követni, hogy eljuss a „jutalompontokig”.

A játék neve: „mi lenne, ha”

Ne várj a barátok meglátogatásával, a régóta tervezett wellness-hétvégével vagy a szüleiddel töltött vasárnappal addig, „amikor majd lefogytam”. Képzeld el, mi lenne, ha már ott tartanál, és ezzel a jó érzéssel indulj útnak, játszd el, hogy máris nádszálkarcsú vagy! Meg fogsz lepődni, mennyi bókot zsebelsz majd be még akkor is, ha egyelőre a diétád elején tartasz.

A csodaruha

Azért diétázol, mert nem úgy festesz a kedvenc bikinidben, ahogy szeretnél? Legyen ő is a motivációk egyike. Akaszd ki a tükröd mellé, hogy akárhányszor csak rápillantasz, az jusson eszedbe: a legjobb formám visszanyerése a cél!

Szeresd magad

Nem, most nem az önsegítő könyvekre gondolunk: egyszerűen mindig tudatosítsd magadban, hogy amit teszel, tényleg saját magadért teszed. Nem a pasid, nem a barátnők, nem a kollégák vagy a szüleid miatt akarsz csinosabb és egészségesebb lenni, hanem azért, hogy jobban érezd magad a bőrödben, több önbizalmad legyen, és nyugodtabbá válj. Te vagy a középpontban!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X