Főoldal > DIÉTA > Így hozd magad formába Valentin-napra!

Így hozd magad formába Valentin-napra!

diétatáplálkozás
0

Írta: and

A Valentin-nap remek alkalom, hogy a párod meglepjen egy wellness hétvégével, vagy elmenjetek vacsorázni egy eleg&

A Valentin-nap remek alkalom, hogy a párod meglepjen egy wellness hétvégével, vagy elmenjetek vacsorázni egy elegáns étterembe, ahol az új ruhádban ragyoghatsz a gyertyafényben. A szinglik pedig a Valentin-napi bulik egyikén hódíthatnak. Akkor se aggódj, ha van rajtad még egy kis felesleg az ünnepekről. Tippjeinkkel villámgyorsan formába hozhatod magad, így fürdőruhában vagy feszülős ruhában is magabiztos lehetsz.

Minden csak elhatározás kérdése

Már most azon stresszelsz, hogyan takargatod majd magad a szaunában vagy a medencében? Inkább a szekrényed mélyére száműzöd az egyébként szuper partiruhádat, mondván csak kiemeli az úszógumidat? Akkor itt az ideje, hogy változtass hozzáállásodon: fogadd meg, hogy ebben a két hétben igenis mindent beleadsz, hogy újra csúcsformába kerülj. Ne feledd: az elhatározás és kitartás már fél siker!

Bye-bye szénhidrátok!

Bármennyire is szereted a tésztaételeket, és pizzát rendelni ebédre a legegyszerűbb dolog, ezektől most vegyél búcsút. A szénhidrátok ugyanis a gyors diéták ellenségei. Különösen aljas szokásuk, hogy a has alsó részén telepednek meg, úszógumira viszont már rég nincs szükséged, ugye? Ezért igyekezd mellőzni a fehér lisztből készült élelmiszereket, a tésztákat, péksütiket, a rizst és a krumplis ételeket. Ha mégsem tudsz lemondani ezekről, akkor válaszd a teljes kiőrlésű változatukat. 

Folyadékból sosem elég

A sok folyadék fogyasztása kötelező – ezt már biztos tudod. De nem mindegy, hogy mit iszol. Sokan esnek abba a hiába, hogy diéta idején az éhségüket gyümölcslevekkel csillapítják. Ám nem árt, ha odafigyelsz, mert ezek nagy része rejtett cukorcsapda. Persze egy-két pohárral nyugodtan fogyaszthatsz, de csakis 100%-os gyümölcsleveket. A napi 2,5-3 liter szénsavmentes ásványvíz viszont kötelező! Ebédre vagy vacsira a különböző levesek a legszuperebbek: finomak, változatosak és gondoskodnak az extra folyadékbevitelről. Gyógyteákkal (pl. csalán, pitypang, zsurló) tovább turbózhatod szervezeted anyagcseréjét.

torna2.jpg ()Naponta 30 perc mozgás

Úgy gondolod, hogy ez lehetetlen? Dehogyis! Gondolj csak bele, naponta mennyi időt töltesz internetböngészéssel vagy este fürdés előtt a tükörképed tanulmányozásával. Ma már nagyon sokféle tornaprogram letölthető a netről, vagy csatlakozhatsz valamelyik online órához is.  Reggel felkelés vagy este munka után biztosan találsz egy félórát, amit edzéssel tölthetsz. A szabadnapodon pedig irány az edzőterem, és akkor az intenzív zsírégetésé, alakformálásé legyen a főszerep! Nézz szét a különféle kuponoldalakon is, ugyanis remek fitnesz ajánlatokra bukkanhatsz. Próbáld ki az E-fitness vagy a Power Plate gépeket: mindkettővel rövid időn belül látványos izomtónusokra tehetsz szert.

Reggelizz úgy, mint egy király…

… ebédelj, mint egy polgár és vacsorázz, mint egy koldus. Ezt a régi mondást nem árt megfogadnod, ha mielőbb látható eredményeket szeretnél. Más szóval: a reggelid legyen bőséges, az ebéded kevésbé, vacsorára pedig tilos sokat enni. De nemcsak az étkezéseknél, a folyadékbevitelnél is fontos egyfajta rendszer bevezetése. Ügyelj arra, hogy legalább óránként megigyál egy pohár vizet. A legjobb, ha napközben magad mellett tartasz egy palack ásványvizet, így nem fogod elfelejteni. Edzések előtt fél órával pedig mindig igyál legalább fél liter vizet, így utána nem fogsz annyira kiszáradni.

Az utolsó simítások

Tudtad, hogy még zuhanyozás közben is sokat tehetsz a bombaalakodért? Ha ugyanis testradírt használsz, azzal nem csak bársonyosan puhává varázsolhatod bőröd, de a vérkeringésedet is fokozod, ami pedig az anyagcserét élénkíti. Zuhanyzás után pedig vedd kezelésbe az undok cellulitpárnákat: kend be a problémás területeket paprika- vagy fahéjkivonatot tartalmazó masszírozó krémmel, fóliával szorosan tekerd be magad, majd fél órát maradj így „becsomagolva”. Tudjuk, csíp és kényelmetlen, de szuperhatásos: már egy hét után látványos lesz a változás.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X