Főoldal > DIÉTA > Így légy energikus egész nap!

Így légy energikus egész nap!

meditációstressztáplálkozás
0

Írta: and

A következő stratégiákkal felfrissülve, feltöltődve ébredhetsz, a nap folyamán fel tudod venni a megfelelő

A következő stratégiákkal felfrissülve, feltöltődve ébredhetsz, a nap folyamán fel tudod venni a megfelelő fordulatszámot és este sem fogsz úgy eldőlni, mint egy zsák.

1. Elalvás helyett kelj fel minden nap ugyanabban az időben, és vegyél napfürdőt!

Ha rendszert viszel az életedbe, az lehetővé teszi, hogy szinkronban maradj önmagaddal egész nap. Könnyen beállíthatod a belső órádat, ha minden nap átlagosan 12 perccel előbb bújsz ágyba, amíg el nem éred a kívánt időpontot a lámpaoltásra, így nem lesz problémád a korábban keléssel sem. A reggeli plusz időt pedig használd ki: a lakásodnak abban a helységben készülődj, ahova a legtöbb napfény árad! Ha korábban kelsz a Napnál, mesterséges világítással is pótolhatod, de mindenképpen legyen erős a fény! Hétvégén se aludj tovább a megszokottnál, inkább iktass be félórás sétát a szabadban, hogy még több természetes fényhez juss!

2. Ahelyett, hogy jóllaknál szénhidráttal, egyél több fehérjét!

Kutatások bizonyítják, hogy a szénhidrát bevitele után amilyen hamar felpörgünk, olyan hamar csökken is majd az aktivitásunk. Donald K. Layman, az Illinois Egyetem táplálkozástani professzora szerint azok a nők, akik több fehérjét fogyasztanak, sokkal energikusabbak. Tartsd napi szénhidrát-bevitelt az egészséges 150 gramm alatt, amelyet a legjobb a következő módon felosztani: 5 adag zöldség, 2 adag gyümölcs,  3-4 adag keményítőtartalmú, lehetőleg teljes kiőrlésű szénhidrát, mint a kenyér, rizs, tészta vagy gabona.

meditacio2.jpg ()3. Napi 20 perc meditáció helyett relaxálj többször, rövidebb ideig!

Már 3 perc tudatos kikapcsolódás is csökkenti a szervezetünk stresszhormon szintjét, ellazítja az izmokat és edzi a vérereket Judit Orloff, a Kaliforniai Egyetem pszichiátere szerint. Ráadásul az endorfin termelődését is növeli. Keress egy nyugodt helyet, ahol pár percig senki nem zavarhat meg. Ülj le, hunyd le a szemed, lassan lélegezz be és ki, majd képzelj el valakit vagy valamit, ami nagyon boldoggá tesz.

4. Könnyű uzsonna helyett inkább hallgass zenét!

Testmozgással nyerheted a legtöbb pluszenergiát. Túl fáradtnak érzed magad hozzá? Tedd fel a fejhallgatót, és indulj el egy tempós sétára! Az ütemes zene segít elfelejteni, hogy tulajdonképpen most sportolsz. A japán kutatók szerint a fizikai állóképességedre is jótékony hatással van.

GD_4.jpg ()5. A Facebook események csekkolása helyett olvass!

Tanulmányok bizonyítják, hogy a nagyon erős fény növeli az éberséget, így egy órával lefekvés előtt már ne ülj be a világító monitor elé, inkább kapcsold be a hangulatlámpát, és olvass. Fontos, hogy a fény energiája ne haladja meg a 60 wattot.

+1. tipp férfiaknak: Borotválkozz!

A reggeli borotválkozás szertartása megadja a napod pozitív hangulatát. A Gillette Fusion ProGlide-dal kényelmesen borotválkozhatsz száliránnyal szemben is. Ez, zuhanyzás után, amikor a szőr megpuhult, a Gillette Fusion ProGlide borotvazselé használatával még könnyebb lehet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X