Az egy mítosz, hogy az egészséges étkezéshez a legfinomabb dolgokról kell lemondanod. Az igazság az,
Az egy mítosz, hogy az egészséges étkezéshez a legfinomabb dolgokról kell lemondanod. Az igazság az, hogy számtalan finomságot ehetsz, de néhány alavető szabályra Húsvétkor is érdemes odafigyelned.
Válassz rostban gazdag élelmiszert
A rost a fogyókúrázók barátja, mert eltelít, ugyanakkor javítja az anyagcserét, ízük is remek, kalóriatartalmuk pedig alacsony. Egy kutatás megállapította, hogy azok a nők, akik megduplázták napi rostbevitelüket, 90 kalóriával csökkentették az össz napi bevitelt.
Kombináld a rostot és a fehérjét
A rost és a fehérje két olyan tápanyag, amelyeket a leghosszabb ideig tart megemészteni. Ezért ennek a kettőnek a kombinációja remek választás a glükóz állandó szinten tartásához, így elegendő energiád lesz és nem fogsz édesség után sóvárogni.
Fűszerezz!
A fűszer nemcsak jó cukor és só helyettesítő, de van egy másik előnye is: növeli a pulzusszámot és emeli a testhőmérsékletet, amelyek hozzájárulnak a kalóriaégetéshez. A cayenne bors például erősíti a szívet, az artériákat és a hajszálereket, valamint csökkenti a koleszterinszintet.
Igyál sok vizet!
Hogyha szomjas vagy, gyakran fordulsz inkább egy kis rágcsálnivalóhoz, ezért mindig figyeljen rá, hogy elég vizet igyál, még mielőtt a szomjúság “éhezésbe” csapna át.
Megfelelő öntetet válassz a salátádhoz
A salátákat egészségeseknek mondják, ugyanakkor ügyelj rá, hogy a megfelelő öntetet válaszd, mert az olajos, krémes állagú majonéz és tejföl sok kalóriát tartalmaznak.
Fotó: Pinterest