Főoldal > DIÉTA > Így ne hízz meg az ünnepek alatt sem!

Így ne hízz meg az ünnepek alatt sem!

diétatáplálkozás
0

Írta:

Az egy mítosz, hogy az egészséges étkezéshez a legfinomabb dolgokról kell lemondanod. Az igazság az,

Az egy mítosz, hogy az egészséges étkezéshez a legfinomabb dolgokról kell lemondanod. Az igazság az, hogy számtalan finomságot ehetsz, de néhány alavető szabályra Húsvétkor is érdemes odafigyelned.

Válassz rostban gazdag élelmiszert

A rost a fogyókúrázók barátja, mert eltelít, ugyanakkor javítja az anyagcserét, ízük is remek, kalóriatartalmuk pedig alacsony. Egy kutatás megállapította, hogy azok a nők, akik megduplázták napi rostbevitelüket, 90 kalóriával csökkentették az össz napi bevitelt.

salad2jo.jpg ()Kombináld a rostot és a fehérjét

A rost és a fehérje két olyan tápanyag, amelyeket a leghosszabb ideig tart megemészteni. Ezért ennek a kettőnek a kombinációja remek választás a glükóz állandó szinten tartásához, így elegendő energiád lesz és nem fogsz édesség után sóvárogni.

Fűszerezz!

A fűszer nemcsak jó cukor és só helyettesítő, de van egy másik előnye is: növeli a pulzusszámot és emeli a testhőmérsékletet, amelyek hozzájárulnak a kalóriaégetéshez. A cayenne bors például erősíti a szívet, az artériákat és a hajszálereket, valamint csökkenti a koleszterinszintet.

Igyál sok vizet!

Hogyha szomjas vagy, gyakran fordulsz inkább egy kis rágcsálnivalóhoz, ezért mindig figyeljen rá, hogy elég vizet igyál, még mielőtt a szomjúság “éhezésbe” csapna át.

Megfelelő öntetet válassz a salátádhoz

A salátákat egészségeseknek mondják, ugyanakkor ügyelj rá, hogy a megfelelő öntetet válaszd, mert az olajos, krémes állagú majonéz és tejföl sok kalóriát tartalmaznak.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X