Főoldal > DIÉTA > Növelik a mellrák kockázatát a magas zsírtartalmú tejtermékek

Növelik a mellrák kockázatát a magas zsírtartalmú tejtermékek

betegségegészségráktej
0

Írta:

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan! A mellrákkal való diagnosztizál&

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan!

A mellrákkal való diagnosztizálást és kezelést követően az étrend nagyban befolyásolja az illető hosszú távú túlélési esélyeit – írja a Fox News. Egy új tanulmány szerint azoknál a nőknél, akik magas zsírtartalmú tejtermékeket fogyasztanak a diagnózist követően, nagyobb eséllyel fogják életüket veszteni a betegség kiújulásától.

Dr. Candyce Kroenke kutatásvezető, kaliforniai professzor elmondta, hogy a zsíros tejekben, tejtermékekben ösztrogén található, a vemhes tehenektől származó tejben pedig még több is. A természetben azonban a vemhes tehenek egészen addig nem adnak tejet, amíg nem hozzák világra borjaikat.

A nyugati társadalmakban, ahol a tejtermelésnek hagyománya van, ott a tejtermékek, mivel természetesen fogyasztják őket, zsírosak és ösztrogénszintjük is jóval magasabb, mint a feldolgozott, zsírszegény, vagy 1-2 százalékos zsírtartalmú tejeknek.

Azoknak a nőknek, akiket mellrákkal diagnosztizáltak, a szervezetükben lévő magasabb ösztrogénszint kiválthatja a betegség visszaesését. A kutatók szerint ezért minél több zsíros tejterméket fogyaszt a páciens, annál nagyobb a valószínűsége a mellrák kiújulásának, s végső soron a halálozásnak.

Forrás: OrientPress Hírügynökség


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X