Főoldal > DIÉTA > Újabb motivációs tippek, amik tényleg működnek

Újabb motivációs tippek, amik tényleg működnek

diétaönbizalomtáplálkozás
0

Írta: and

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan! Egy kis verseny Emlékszel, amikor a SATC Mirand&

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan!

Egy kis verseny

Emlékszel, amikor a SATC Mirandája le akarja futni a New York-maratont, és végül egy elfuserált randipartner kergeti be a célba? Persze nem pont ugyanígy, de a fogyókúra közepe felé egy kis versenyhelyzet neked sem árt. Állj be egy futócsapatba, vagy csak versenyezz egyet a kondiban a csajokkal – a barátságos küzdelem nagyon inspiráló lehet.

Mégis, kinek a teste?

Feltetted már magadnak a kérdést, miért diétázol voltaképpen? Ha a válasz nem az, hogy önmagadért, akkor sajna borítékolhatjuk, hogy nem fog sikerülni, vagy ha igen, akkor hamarosan visszaesel. Itt a te testedről és lelkedről van szó, ezért csak akkor kezdj fogyókúrába, ha te rosszul érzed magad a bőrödben – ne akkor, ha mások fintorognak. Mindenki a saját egészségéért fele!

motivalo2.jpg ()A mérleg a barátod

Persze, de jobb, ha nem túl közeli – bőven elegendő, ha hetente egyszer randiztok. A mindennapos méricskélés ugyanis csak arra jó, hogy letörje a lelkesedésed, hiszen egy nap alatt nagyon ritkán történik számottevő változás. Egy hét alatt viszont…

Hallgattasd el a belső kritikusod

Az önkritika jó dolog, de nem akkor, amikor különösen érzékeny korszakodban vagy – azaz például mikor diétázol. A kritikától eszeveszett sebességgel kezdenek termelődni benned a stresszhormonok, és csak még jobban elbizonytalanodsz majd. Mikor előjön az önkritikus éned, lélegezz mélyeket, és próbáld elcsendesíteni. Ha jóban vagy a pillanatnyi állapotoddal, könnyebben túlszárnyalod majd önmagad.

Mindenütt egészség

Ne csak magadat hozd új formába, hanem az otthonodat is. Pakold tele a hűtőt zöldségekkel, gyümölcsökkel és joghurttal, mosogass el, a szennyest pakold a szennyeskosárba – legyen körülötted rend és tisztaság, és így benned is az lesz előbb-utóbb.

A listák listája

Sok mindent listázhatunk egy diéta alkalmával, de ez a legszuperebb mind közül: írd le azokat a dolgokat, amik miatt jobb lesz neked karcsún, mint súlyfelesleggel. Például viselhetsz csinibb ruhákat, egészségesebb és könnyedebb leszel, bátran mutatkozhatsz bikiniben…meglátod, már ránézni is jó lesz erre a kis papírdarabra!  

Adj hálát

Magadat megajándékozni jó, de egy idő után már nem motivál, ha minden leadott 5 kilót egyedül ünnepelsz meg. Inkább ajándékozz meg valaki mást – a nagyobb eredményeid után hívd meg egy-egy barátodat egy fincsi kávéra, megköszönve, hogy melletted volt, amíg idáig eljutottál. Erre a helyzetre is igaz: jobb adni, mint kapni.

Az apró dolgok istene

Ez nem csak egy csodás könyv címe, de magában foglalja a nagy vállalkozások lényegét is: örülj minden apróságnak! Ha mondjuk egy hét alatt nem adtál le annyit, amennyit szerettél volna, emlékeztesd magad, mennyi minden mást tettél azon a héten az egészségedért. Sok vizet ittál, minden nap futottál vagy napi háromszor ettél zöldséget? Ezek mind szuper eredmények, gratulálunk hozzájuk, és csak így tovább!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X