Főoldal > DIÉTA > Rostokkal könnyebben megy – egyiptomi útifű maghéj(x)

Rostokkal könnyebben megy – egyiptomi útifű maghéj(x)

0

Írta:

Az élelmi rostok köztudottan segíthetik az éhségérzet csökkenését, valamint hozzáj&

Az élelmi rostok köztudottan segíthetik az éhségérzet csökkenését, valamint hozzájárulnak a megfelelő bélműködéshez.

Az egyiptomi útifű maghéj jelentőségét az ún. civilizációs betegségek (emésztési és anyagcsere-zavarok, szív- és érrendszeri problémák) előfordulásának fokozódása növelte meg az elmúlt években. Ezek megelőzésében igen fontos szerepe van a táplálkozási szokások megváltoztatásának, ezen belül kiemelkedő jelentősége lehet a duzzadó, de nem emészthető növényi rostoknak. Az egyiptomi útifű (Plantago ovata) maghéja (Psyllium husk vagy Plantaginis ovatae seminis tegumentum) a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben is hivatalos.

Rostban dús diéta hatékony kiegészítője lehet az egyiptomi útifű maghéj vízoldékony rost, amely hozzájárul az egészséges bélműködés fenntartásához. Lehetővé teszi a napi, rendszeres székletürítést, valamint az alhasi fájdalom és diszkomfort érzés csökkenését. Fontos jellemzője a rostoknak, hogy az energiatartalmuk rendkívül alacsony, így az energiaszegény diéta fontos összetevői.

A Lepicol

Lepicol 9242 X.JPG ()A Lepicolban található egyiptomi útifű maghéj, amely természetes vízoldékony rost és ezáltal hozzájárul az egészséges és a megfelelő bélműködés ritmusának fenntartásához.

A Lepicol étrend-kiegészítőben ezen kívül megtalálható 5-féle hasznos, humán eredetű baktérium, valamint inulin is.

Az egészséges és változatos étrend elengedhetetlen része a megfelelő rostfogyasztás, a Lepicolban található egyiptomi útifű maghéj segítségével hozzájárulhat a napi rostbevitel biztosításához.

A rost hatékonysága döntően függ a folyadékbevitel mértékétől, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a bevétel utáni elegendő mennyiségű folyadékpótlásra (naponta 1,5-2,5 l /nap).

További információk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X