Főoldal > DIÉTA > Boldog tehén, finom tej – ismerd meg a Bonafarmot!

Boldog tehén, finom tej – ismerd meg a Bonafarmot!

0

Írta:

Mi is a Bonafarm? A Bonafarm Csoport meghatározó szereplő a hazai mezőgazdaságban és élelmiszer-feldolgozá

Mi is a Bonafarm?

A Bonafarm Csoport meghatározó szereplő a hazai mezőgazdaságban és élelmiszer-feldolgozásban. A dolgozók szakértelme és elhivatottsága mellett a siker a részletekben rejlik.

A szakemberek a termőföldtől az asztalig végigkísérik a termék előállításának minden apró kis részletét, ez a folyamat pedig természetesen a tehenek jóllétével kezdődik. A tehéntej vízből és takarmányból „készül”, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fajtájú tehén adja, és ő milyen összetételű és minőségű takarmányt fogyaszt.

 

A Tej Mester a tehenek minden igényére figyel

Ahogy már említettük, ahhoz, hogy a tej igazán finom és egészséges legyen, a teheneknek jól kell érezniük magukat a bőrükben. Kényelmes helyen, jó takarmánnyal és stresszmentes környezetben kell tölteniük a napjaikat – többek között ebben segít kollégáival a Bonafarm Tej Mestere, Bíró András. A nap minden percében védelem és odafigyelés veszi őket körül, erről tanúskodik az is, hogy patáik óvása érdekében terelési útvonalaikat gumiszőnyeg fedi, nyáron ventilátorok és locsolófej segít elkerülni a hőstresszt.  

Az sem mindegy, milyen takarmányt fogyasztanak: a Bonafarm bocijai megbízható, saját forrásból származó kukoricát, lucernát és az igényeik szerint kialakított összetételű takarmány-keverékeket kapnak. Csípőteleken ügyelnek arra is, hogy a lehető legkevesebb stresszhatás érje a teheneket: kiabálás, ütlegelés semmi estre sem fordulhat elő a tehenészetben. Maga a fejés sem tart a szükségesnél több ideig (napi 3 alkalommal). A módszer eredményességét többek között a napi átlagosan 31,5 liternyi (!) tejhozam igazolja.

Mitől megbízható a Bonafarm csípőteleki tehenészetéből származó tej?

A tehenek kényelmén túl a tej baktériummentesítése, a megfelelő csomagolás és a nagyüzemi termelésben való nyomon követhetőség is meghatározza a tej jó ízét és megbízható minőségét. A csípőteleki tejet  a hőkezelés, pasztőrözés és ultrapasztőrözés után steril környezetben azonnal 6 rétegű kartondobozba csomagolják, így a baktériumoknak esélyük sem marad, a tej pedig 6 hónapig is eltarthatóvá válik. Ezen kívül a farmon minden nap elvégzik a leadott tej laboratóriumi toxinvizsgálatát, valamint a havonta ismétlődő hatósági fejés során minden tehén tejét külön bevizsgálják. Amíg a tej a polcokra kerül, 80 tesztet végeznek el rajta a szakemberek, hogy biztos lehess abban, hogy a Mizo dobozokban minden szempontból kiváló minőségű és biztonságos tejet találj. Egészségedre!

Nézd meg videónkat!

További információk!

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X