Főoldal > DIÉTA > Szeretet és szakértelem – Interjú a Bonafarm Tej Mesterével (x)

Szeretet és szakértelem – Interjú a Bonafarm Tej Mesterével (x)

0

Írta:

  Hogyan válik valakiből Tej Mester? Azt gondolom, hogy ahhoz, hogy valaki Tej Mester legyen nagyon fontos, hogy megfelelő

 

Hogyan válik valakiből Tej Mester?

Azt gondolom, hogy ahhoz, hogy valaki Tej Mester legyen nagyon fontos, hogy megfelelő szakmai tudása, képzettsége legyen, szeresse a munkáját és kötődjön az állatokhoz, így ez alól én sem vagyok kivétel. Bonafarm Tej Mesterként elsődleges feladatom, hogy már a tejtermelés első fázisában gondoskodjak a tehenek jólétéről, kényelméről, mivel ez garantálja a dobozba kerülő tej minőségét. Ugyanis igaz a mondás, miszerint csak boldog tehén adhat igazán finom tejet.

Ön mit gondol, miben más a Bonafarm, mint a többi?

A Bonafarm Csoport mezőgazdasági termeléssel és feldolgozással foglalkozó egységei a magyar agrárium és élelmiszeripar meghatározó szereplői.  A Bonafarm Csoport dolgozói szakértelmük mellett elhivatottsággal kísérik végig a termékek előállításának minden apró lépését, hazánkban egyedülálló módon egészen a termőföldtől az asztalig. Ez a jó gazda szemlélet végigkíséri a terméket a földektől a vásárló asztaláig vezető hosszú úton, a növénytermesztésen, takarmánykeverésen, állattenyésztésen és a feldolgozáson keresztül. Így tudja garantálni a Csoport, hogy az alapanyagok kiválasztásától kezdve a feldolgozáson át végül gondossággal készített, ízletes termék kerül a családok asztalára.

Mitől lesz finom a Bonafarm csípőteleki tehenészetéről származó tej, mennyiben függ ez az állatok környezetétől és takarmányozásától?

Hogy mitől lesz finom a tej, mitől más az íze, meghatározza, hogy milyen fajtájú tehéntől származik, és az mit eszik. A tehén a takarmányból és vízből „készíti” a tejet, tehát meghatározó, hogy milyen összetételű és minőségű a takarmány. Ha például több répát, füvet adunk a teheneknek az a tej ízén is erősen érezhető lesz.

A Bonafarm Csoport legnagyobb előnye, hogy megbízható saját forrásból, a vállalatcsoporthoz tartozó mezőgazdasági cégeitől tudja beszerezni az állattartáshoz szükséges, magas minőségű táplálék egy részét. A csípőteleki tehenek kukoricát, lucernát és az igényeik szerint kialakított összetételű takarmány-keverékeket kapnak, ami vitaminokat, enzimeket, aminosavakat is tartalmaz. A takarmány minőségét a Bonafarm Csoport laborüzeme folyamatosan figyelemmel kíséri, de a tehenészetben is naponta ellenőrzik, még mielőtt az állatok elé kerülne.

Milyen veszélyei vannak a tej nem megfelelő ellenőrzésének, és hogyan zajlik ez a folyamat a Bonafarmnál?

Mielőtt a tejet elszállítanák a csipőteleki tehenészetből, a biztonsági előírásoknak megfelelően még helyben egy mikrobiológiai vizsgálattal ellenőrzik az összetételét. A Bonafarm Csoport csípőteleki telepén minden egyes nap elvégzik a leadott tej laboratóriumi toxinvizsgálatát. Ezen felül a havonta ismétlődő hatósági fejés során minden egyes egyed tejét bevizsgálják, különböző kórokozók esetleges előfordulása szempontjából végeznek szűréseket. Mire a csípőteleki tehenészetből a tej a polcokra kerül, közel nyolcvan különböző tesztet végeznek rajta azért, hogy a tejtermékek valóban kiváló és megbízható minőséget képviselhessenek.

Az állatok igényeire való odafigyelés, a jó gazdára jellemző hozzáállás a nagyméretű, gépesített gazdálkodásban is nagyon fontos. A modern technológia az elhivatott szakemberek törődő hozzáállásával ötvözve biztosítja az állatok jólétét, mely a folyamat végén a Mizo dobozokba kerülő tej minőségére is hatással van.

További információk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X