Főoldal > DIÉTA > 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra EVÉS…

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra EVÉS…

diétafogyásfogyókúragasztro
0

Írta: and

Találtunk egyet, ami épp ilyen! A nyolcórás fogyókúrás módszert dr. Satchidananda Panda

Találtunk egyet, ami épp ilyen!

A nyolcórás fogyókúrás módszert dr. Satchidananda Panda kaliforniai biológus találta ki, szerinte a túlsúly főleg azoknál alakul ki, akik szinte egész nap esznek, így a szervezetnek nincs ideje a táplálékok megemésztésére, illetve a zsírégetésre. Még az elején le kell szögeznünk, a diéta egyelőre kísérleti stádiumban van, de ha tudatosan és megfontoltan kivitelezzük rövid ideig, az egészséges szervezet számára nem ártalmas.

Mit és hogyan?

Lényege, hogy ne egyszerre egyél sokat, hanem naponta többször kis adagokat. Ebben nem nagyon tér el a már ismert módszerektől, de most jön a csavar: ki kell jelölnöd egy nyolcórás időintervallumot a nap folyamán, és csak akkor ehetsz. A legideálisabb időszak reggel 9 és délután 5 között van, esetleg egy órával később kezdve, a reggel 10 és az este 6 óra közötti időszak is belefér. Ez azt jelenti, hogy ebben a nyolc órában bármit ehetsz, természetesen az ésszerű határokon belül – italok közül azért a cukros üdítőket továbbra is kerüld!

eat2.jpg ()Persze, kérdezheted, hogy ez a nyolc óra nem tartható-e 12 és este 20 óra között, de a szakértő szerint sajnos nem. A szervezetednek ugyanis szüksége van pihenőre. A diéta kitalálója arra is alapozott, hogy ha a nyolcórás időszakra korlátozza az étkezést, akkor a jóllakottság érzése visszatart attól, hogy a munkából hazaérve kiegyél mindent a hűtőből (ami egyenes út az elhízás felé).

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Wellness magazinban!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X