Főoldal > DIÉTA > Nyári gyümölcssaláta télen? Olvaszd ki!

Nyári gyümölcssaláta télen? Olvaszd ki!

gyümölcsgyümölcssalátarecept
0

Írta: and

Ne foszd meg magad az örömtől Oké, tudjuk, az anyukánk szerint nyáron nyári gyümölcsökből, t&

Ne foszd meg magad az örömtől

Oké, tudjuk, az anyukánk szerint nyáron nyári gyümölcsökből, télen pedig téli gyümölcsökből – narancsból, mandarinból, banánból, citromból – kellene gazdálkodnunk, de ennek többé nem kell feltétlenül így lennie. Hogy miért nem? Mert a gyorsfagyasztott gyümölcsök – például a Mirelite új, fantasztikus zacskós termékei – lehetőséget adnak, hogy télen is magadon érezd a nyári nap sugarait…de legalábbis a szádban mindenképpen. És hogy hogyan készül egy hamisítatlan téli gyümölcssaláta nyári gyümölcsökből? Pontosan így:

Vegyes gyümölcssaláta

Hozzávalók: egy csomag Mirelite gyorsfagyasztott gyümölcskeverék, 2-3 evőkanál barna cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél dl triple sec, 10 dkg sovány sajt, 1 dl édes bor (mindegy, hogy fehér vagy vörös), citrom vagy citromlé.

salad2.jpg ()Elkészítési idő: 25 perc

Megjegyzés: amennyiben a saláta a diéta része, nyugodtan elhagyható belőle a cukor, a sajt és az alkohol is, a gyümölcsök és a limonádés keverék is tökéletes nyári ízt varázsol a télbe.

Elkészítés: a gyümölcskeveréket langyos vízben kiolvasztjuk. Egy mély tál aljába rétegesen lepakoljuk a gyümölcsöket, majd megszórjuk a cukor egyharmadával és a vaníliás cukorral, és nagyjából 10-15 percig állni hagyjuk. A cukor többi részéből, a citromból és a triple secből könnyű kis limonádés öntetet készítünk, amit ízlés szerint megbolondíthatunk fahéjjal, szegfűszeggel vagy bármilyen más fűszerrel is, legvégül pedig hozzáöntjük a bort, és jól összekeverjük.

A gyümölcskeverékhez hozzáadjuk a kockákra vágott sajtot, majd nyakon öntjük a boros keverékkel, és a salátát egy időre a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Találhatjuk később tejszínhabbal vagy ostyarudacskákkal, de önmagában is varázslatosan finom.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X