Főoldal > DIÉTA > Így add le a pocakod szülés után

Így add le a pocakod szülés után

alakdiétafogyáshaspocakszülésterhességtest
0

Írta: and

Azok a nők, akik nemrég adtak életet kisbabájuknak, nagyon hamar érzékelik a testükön végbement változásokat, melyeket a terhesség vagy a szülés okozott.

Ilyenkor általában minél hamarabb vissza szeretnénk nyerni a terhesség előtti alakunkat. Biztosan ismersz olyanokat, akik már pár héttel a szülés után bomba jól néznek ki. De hogy is lehetséges ez? Mindenek előtt tisztázzunk néhány dolgot.

A tested nagyon nagy változáson ment keresztül, a hasadról a zsír nem fog eltűnni egyik napról a másikra. 9 hónapon keresztül azért küzdött a szervezeted, hogy a babádnak minél kényelmesebb és egészségesebb környezetet teremtsen a növekedéshez. Adj magadnak, a testednek időt, mielőtt visszaköveteled a terhesség előtti alakod!

Nem szabad elfelejtened azt sem, hogy a tested nem véletlenül raktározta el a zsírt. Azonnal elkezdi égetni, amint megindul a tejed vagy visszatérsz a terhesség előtti edzésformádhoz. A lényeg ugyan az, mint minden diéta esetén: türelem!

Szoptatás

A legtöbb anyuka esküszik rá, hogy a szoptatás segít leadni a terhesség alatt felszedett kilókat. Nos, ez igaz is. Az ugyanis megcáfolhatatlan, hogy a tested több kalóriát éget el, ha a tej előállítására is kell energiát fektetnie. Ez azt jelenti, hogy ha szoptatsz, könnyebben és gyorsabban adod le a kilókat azoknál a nőknél, akik nem szoptatják a babájukat. A normál alakod könnyebben eléred ebben az esetben, de a tejtermeléshez kell némi extra energiaforrás, mert ha ez nincs meg, nehezen fog menni a folyamat, akár el is apadhat a tejed.

Edzés

Egy másik módja annak, hogy kicsivel karcsúbb és formásabb legyél, ha könnyű edzésekkel kezdesz, mint például a jóga vagy a séta – de szigorúan csak akkor kezdj el mozogni, ha letelt a 6 hétnyi gyermekágy, és az orvosod is jóváhagyta! Nagyon jó kikapcsolódás és remek testedzési lehetőséget adhat néhány perc séta a ház körül. Mielőtt elkezdesz bármilyen mozgást edzési céllal, győződj meg róla, hogy a tested készen áll a megmérettetésre. Csak akkor szabad elkezdeni az edzéseket, ha a tested már felépült a szülésből. Először valami kardóval kezdj: séta, kocogás, bicikli. Ha a hasadon lévő zsírpárnáktól szeretnél megszabadulni, koncentrálj az izomépítésre, de semmiképp ne csinálj olyan mozdulatsorokat, ahol összepréseled a hasadat, ha csak pár hónapja szültél. Ha időhiányban szenvedsz, keress olyan gyakorlatok, melyeket a babáddal együtt végezhetsz. Így nem kell egyedül edzeni, s ő is jól szórakozik.

terhessegutan2.jpg ()

Diéta

A diétázás szintén segíti a súlyvesztést és formálódást. Amennyiben szoptatsz, várj néhány hónapot a diéta megkezdésével. Persze a diéta nélküli élet nem azt jelenti, hogy csokit falsz egész nap. Az alapanyagokat és összetevőket már ekkor is nyugodtan kicserélheted egészségesebbekre. Heti fél kiló leadásához kb. 500-zal kell csökkented a bevitt kalóriák számát. Nagyon vigyázz, mert heti fél kilónál többet nem ajánlott leadni, ugyanis könnyen rossz hangulathoz vezethet. Ami egy újszülött mellett, kialvatlanul senkinek sem tesz jót.

Ezek voltak tehát a tippjeink a szülés utáni pocak leküzdésére. A leghatékonyabb, ha kombinálod a lehetőségeket: szoptatsz, edzeni jársz és egészségesebben is táplálkozol. Így lehetsz gyorsan és hatékonyan fitt és karcsú már igazán hamar a szülés után. Az azonban fontos, hogy tudatosítsd magadban, hogy a testednek időre van szüksége a fogyáshoz, és nem vagyunk egyformák, egyeseknek könnyebben, míg másoknak nehezebben megy a fogyás terhesség után.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X