Főoldal > DIÉTA > Kalóriafaló szuperelixír grapefruitból és mézből

Kalóriafaló szuperelixír grapefruitból és mézből

elixírfogyásgrapefruitkalóriakalóriafalókoktélmez
0

Írta:

Keverj egyszerű, de nagyszerű, kalóriafaló és zsírégető szuperkoktélt mindössze két összetevőből!

Úgy érzed, szükséged lenne egy kis “könnyítésre” magadon? Fogyni, kalóriát égetni, vitaminokat pótolni szeretnél? Jó ötlet, ha kipróbálod ezt a keveréket, mindössze 2 dologra lesz szükséged hozzá: 1 nagy érett grapefruitra és 1 evőkanál mézre.

Az elkészítés is igen egyszerű. A gyümölcsöt tedd a hűtőbe, hogy kellően hideg legyen, majd egy kanál segítségével kapard ki a húsát. A mézzel együtt tedd turmixgépbe, és addig mixeld, míg homogén, egynemű anyagot nem kapsz. 20 perccel az ebédet követően kortyold el a mixet, hogy segítsd a szervezetedben a kalóriaégetés fokozódását.

, Image: 3886039, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, PixPO

Hogy miért jó?

A grapefruit méltán ismert antioxidáns és antibakteriális tulajdonságairól, mindemellett pedig rendkívül gazdag A-, C-, B-, D- és E-vitaminban, akárcsak kalciumban, foszforban, magnéziumban, cinkben és rézben.
Számos tanulmány szerint a grapefruitban található pektin hatására a felesleges koleszterin kiválasztódik (ha napi szinten fogyasztasz grapefruitot), a rossz koleszterinszint 15%-kal csökken, míg a trigliceridek szintje 27%-kal, ezen felül csökkenti az inzulin szintjét a vérben.

A likopin segíti az antioxidánsok küzdelmét a toxinokkal szemben, csökkenti a káros anyagok szintjét a szervezetben.

A grapefruit ezen felül segít megbirkózni a náthával, megelőzni a rák néhány fajtáját és szívbetegségeket.

Azonban nagyon fontos tudnod, hogy a grapefruit növelheti bizonyos gyógyszerek kellemetlen mellékhatását, valamint a gyógyszerek felszívódását és hatékonyságát is rontja, ezért mindenképpen konzultálj az orvosoddal, mielőtt elkezded az elixír bevezetését az étrendedbe. Tartózkodj a gyümölcs fogyasztásától, ha bármilyen gyógyszert szedsz a vérnyomásodra, rákra vagy depresszióra!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X