Főoldal > DIÉTA > Turbózd fel a fogyást zöld tea kivonattal!

Turbózd fel a fogyást zöld tea kivonattal!

diétaétkezésétrendkiegészítőfogyáskoffeinteazöld teazsírégetés
0

Írta:

A zöld tea kivonat rendkívül népszerű, mert antioxidáns vegyületeket és éberséget fokozó természetes koffeint is tartalmaz, ugyanakkor a zsírégetésben is segítségedre lesz.

 

A Camellia sinesis egy olyan növény, amelyet szeretünk forró vízbe tenni és meginni. Úgy is fogalmazhatunk, hogy teaként fogyasztani. És bár nagyon sokféle tea létezik a világon, a zöld teát kapták fel talán a legjobban. Ez pedig nem véletlen.

Kávé helyett zöld tea

Nagyszerű alternatíva a kávé helyett, hiszen többféle koffeintartalommal rendelkezhet, 1 teáscsésze zöld tea, 35-100 mg közötti koffeint is tartalmazhat. A zöld tea levél nagyszerű antioxidáns – katekin – tartalmú növény, ami segíti az immunrendszer egészségének fenntartását, védi a szív- és keringési rendszert és a zsírégetésben is lehet szerepe, ha mellette odafigyelsz az étrendedre.

Akik nem kedvelik a zöld teát

Bár sokan nagyon szeretik a zöld teát, akadnak olyanok is, akik a kissé kesernyés ízt nem igazán kedvelik. Ám nekik is van megoldás, hiszen a zöld tea kivonat már kapszulás kiszerelésben is kapható és így ők is tudják élvezni a zöld tea előnyeit.

Zöld tea és az egészség

Számos epidemiológiai tanulmány mutatott összefüggést a rendszeres zöld tea fogyasztás és az egészségmegőrzés között. Így akár étrend-kiegészítőként is remek ötlet fogyasztani, különösen akkor, ha fogyni is szeretnél. Az egyetlen különbség, ami a teafogyasztás és a kapszulaszedés között lehet, az a bevitt dózis. Kiegészítőként ugyanis akár jóval nagyobb is lehet a hatóanyag tartalom, mint teaként fogyasztva.

zoldtea2.jpg ()

Zsírégető hatás

A katekinek és a koffein kombinációja nagyszerűen felturbózza a noradrenalin előállítást a szervezetben, ami nagyjából napi 300-400mg ECGC (katekin egy típusa, flavonoid féle antioxidáns) adagolással érhető el. Ez teából 4-5 csészényit jelentene.
Persze mindennek a feltétele, hogy a fogyasztó ne legyen koffein rezisztens. Ami azt jelenti, hogy érdemes a kávéfogyasztást a zöld tea kúra előtt visszaszorítani, különben a zöld tea kivonat hatása nem érvényesül.

Hogyan fogyaszd?

Mindenképp fontos, hogy napi 3-4 liter vizet igyál a kúra során. Ugyanis a koffein és még más hatóanyagok is vízhajtó hatással bírnak. A kapszula bevételét nem kell étkezéshez kötni, bármikor fogyaszthatod. Érdemes elgondolkodni kiegészítőként még halolaj kapszulán, multivitaminon és a fehérje fogyasztás megnövelésén. Mindezek segítik a fogyást!

Egyénenként eltérő hatás

A zöld tea kivonatra mindenki máshogyan reagál. Van, aki nagyon intenzíven érzi a hatását, míg mások (főleg a kávéfüggők) kevésbé. Aki egyáltalán nem fogyaszt koffeint egyébként, az óvatosan kezdje a zöld tea kivonat adagolását.

Figyelj arra, mit veszel!

A zöld tea kivonatok általában a katekin izolált formáját tartalmazzák. A legtöbb termék ECGC tartalma kb. 50% – ami már jónak számít – és figyelj arra, hogy ez a tartalom fel legyen tűntetve a terméken.

Németh Sándor, BioTechUSA táplálék-kiegészítő specialista


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X