Főoldal > DIÉTA > Fogyj 15 kilót edzés nélkül!

Fogyj 15 kilót edzés nélkül!

diétakalóriazsírégetés
0

Írta:

Az alábbi tippekkel ugyanannyi kalóriát égethetsz el, mint egy 1 órás aerobikedzéssel, anélkül, hogy betennéd a lábad a fitneszterembe.

 Ráadásul egyszerűen megvalósíthatók, így könnyedén beillesztheted őket a napirendedbe.

Emlékszel még azokra az időkre, amikor el kellett menned a benzinkútra fizetni? Amikor nem tudtál otthonra pizzát rendelni? Amikor fel kellett állnod a kanapéról, hogy csatornát válts? Ez csak egy pár példa a már elavulttá vált szokásokból, a fejlődés valójában megfosztott minket a fizikai aktivitástól. Egy amerikai felmérés szerint egy átlagos felnőtt 300-700 kalóriával kevesebbet éget el, mint anno a szülei. Ugye milyen meglepő?

Nyugi, nem kell visszamenned az időben, de egy év alatt akár 15 kilótól is megszabadulhatsz, ha növeled a napi aktivitásod. Az alábbi egyszerű trükkökkel könnyedén karcsúbb és egészségesebb lehetsz.

Turbózd fel magad!

Növeld az aktivitási szintedet a mindennapi feladatok elvégzése során, legyen szó akár porszívózásról, akár kutyasétáltatásról. Keresd ki a kedvenc számod az iPododon, kezdj el táncolni akár otthon egyedül is, és élvezd a mozgást!

Lépcsőzz fel és le!

A lépcsőzés nagyszerű lábizomerősítő, mivel a saját testsúlyodat kell megemelned a gravitációval szemben. Ráadásul nemcsak hosszú lépcsőnél vetheted be ezt a tippet, hanem a járdáról is fel-le lépegethetsz, míg a buszra vársz, vagy épp arra, hogy megtankolják a kocsidat.

Húzd ki magad!

A testtartás javítására végezd el az alábbi egyszerű vállgyakorlatot. Állj vagy ülj úgy, hogy a karjaid lazán lógjanak a tested mellett. Képzeld el, hogy egy toll van függőlegesen a lapockáid között (a hátadon), majd szorítsd össze a két vállad, mintha meg akarnád tartani ezt a tollat. Közben jól húzd ki magad! Tartsd 6 számolásig, pihenj egy kicsit, majd ismételd meg 12-szer.

Használd a táskád súlyzóként!

Ha hagyod, hogy más cipelje haza a vásárolt élelmiszert vagy hordozza a bőröndödet, akkor önként lemondasz a kalóriaégetésről és a szálkásításról. A megvásárolt termékeket egyenletesen oszd el a két kezedben. Az egyensúlyra akkor is figyelj, ha több helyről szerzed be a cuccokat. Ha pedig utazol, akkor két kisebb bőröndbe pakolj, egy nagy helyett.

fitball.jpg ()

Ülj fit-ballon a munkahelyeden!

Cseréld le a munkahelyi székedet egy nagy fit-ballra. Ahhoz, hogy stabilan ülj, egész nap tartanod kell a törzsizmaidat. Így az asztalodnál, munka mellett tudsz hatásosan “edzeni”.

Tarts távolságot!

Ne használd többet a legközelebbi parkolóhelyet vagy automatát. Ha a munkatársaddal szeretnél beszélni, felejtsd el a céges telefont vagy chatet, sétálj el inkább az asztalához. A személyes kommunikáció ráadásként célravezetőbb is.

Használd másra a széket!

Állítsd be az időzítőt, hogy óránként jelezzen. Ha megszólal, állj fel, majd ülj le lassan négyszer. Ez az apró gyakorlat fokozza a vérkeringést, nyújt és remek alsótest-formáló.

Ne várakozz egyhelyben!

Ne ülj egyhelyben, míg a számítógéped frissít, vagy egy fontos hívásra vársz! Állj fel, és nyújtózkodj, egyensúlyozz egy lábon vagy szorítsd össze a farizmaidat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X