Főoldal > DIÉTA > Fogyj sárgarépával!

Fogyj sárgarépával!

diétafogyásrépasárgarépa
0

Írta:

Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy a három napos sárgarépa diéta végére gyakorlatilag teljesen kicserélődsz. Ez a napi 800 kalóriát tartalmazó karotin-diéta ugyanis nemcsak fogyaszt, jó közérzetet biztosít és szépít, de karotinban gazdag vitaminnal is ellát, ami védelmet nyújt a szabadgyökök ellen.

1. nap
Reggeli: Zöldfűszeres túrókrémes zsemle
Keverj össze 6 dkg sovány túrót 1-1 ek. citromfűvel, petrezselyemmel, turbolyával és kaporral, majd ízesítsd sóval, borssal. Kend a teljes kiőrlésű zsemlére. Mellé egy pohár hígított sárgabaracklevet igyál!
Tízórai: 2 aszalt sárgabarack
Ebéd: Sárgarépás-paprikás tál
Vágj félbe 1 piros húsú paprikát, majd süsd a sütőben addig, amíg a héja fekete nem lesz. Ekkor tegyél rá egy nedves kendőt, húzd le a héját, és a húsát vágd csíkokra! Szeleteld fel a 20 dkg sárgarépát és az 1 gerezd fokhagymát, és párold három percig 2 kk. forró, szójaolajban! Ezután add hozzá a paprikát, a 2 ek. balzsamecetet, a csipetnyi cukrot és 1 narancsnak a levét, majd párold így 2 percig. Végül hagyd a zöldséget a lében kihűlni, fűszerezd, és szórd meg bazsalikommal.
Vacsora: Mángoldos árparizottó
Főzd 25 percig az 5 dkg aszalt tönkölyt az 1-1 kk. őrölt curryvel és pirospaprikával ízesített zöldséglevesben, majd csepegtesd le! Ezután párold 10 percig a felforrósított 1 kk. szójaolajban a megmosott, csíkokra vágott 20 dkg mángoldot, az 1 fej kockákra vágott vöröshagymával. Keverd hozzá az aszalt tönkölyt és az 1 ek. joghurtot, majd ízesítsd borssal, végül szórd rá 3 szál citromfűvet!

2. nap
Reggeli: Mangós-sárgabarackos müzli
Áztasd be éjszakára 1 dl vízbe a 30 g teljes kiőrlésű búzadarát. Reggel vágj apróra 2 szem barackot és 10 dkg friss mangót, majd a darával együtt keverd őket 1,5 dl joghurtba! Hozzá egy csésze, citromlével ízesített (cukormentes) zöld teát igyál!
Tízórai: 2 aszalt sárgabarack
Ebéd: Zöldfűszeres rizssaláta
Főzz meg 30 g rizst, közben párold 1 kk. forró szójaolajban három percig az 50 dkg felaprított gombát, 1 kis póréhagymát és fél paprikát. Majd keverd hozzá a rizst, ízesítsd jódozott sóval, borssal, szójaszósszal és curryvel, majd tálald langyosan az 1-1 ek. finomra vágott petrezselyemmel, turbolyával és zsályával, valamint a 3 szelet lazacsonkával.
Vacsora: Szezámos édeskömény-gratin
Vágj félbe 1 kisebb db édesköményt, vágd le a torzsáját és szeleteld fel. A 1,2 dl bort keverd össze 1,2 dl zöldséglevessel, majd párold benne 8-10 percig az 1 kk. édesköménymagot. Az apróra vágott 1 gerezd fokhagymát és 1 fej vöröshagymát is párold meg az 1 ek. szójaolajban, majd add hozzá a 2 db kockákra vágott paradicsomot, kicsit főzd össze, tedd bele a 2 ek. szezámmagot és ízesítsd jódozott sóval, fekete borssal. Ezt követően tedd tűzálló tálba az édesköménnyel együtt, szórd meg 1 dkg parmezánnal és a 2 ek. finomra vágott petrezselyemmel, majd süsd 10-12 percig 220 fokon.

3. nap

Reggeli: Túrós kenyér
Kend meg az 1 szelet rozskenyeret 1 ek. vajjal, 30 g sovány túróval, 1 ek. csipkebogyó lekvárral. Mellé 1 csésze, ízesítés nélküli, csipkebogyóteát igyál!
Tízórai: 2dl sárgarépalé
Ebéd: Lazacos szendvics
Pirítsd meg és kenj meg egy kis vajjal 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret, tegyél rá 3 salátalevelet, 1 szelet gouda sajtot és 1-2 szelet lazacot.
Vacsora: Füstölt lazacos tészta
Elkészítés: Főzz meg 50 g tésztát. Párolj rövid ideig 1 kis fej, finomra vágott vöröshagymát és 20 dkg rózsáira szedett brokkolit 1 ek. forró szójaolajban. Majd öntsd hozzá az 1 dl zöldséglevest és főzd hat percig, majd ízesítsd fűszerekkel. Végül keverd hozzá a tésztát és a 1,5 dl joghurtot. Tálalj mellé a 40 g csíkokra vágott füstölt lazacot és az 1 szál turbolyalevelet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X