Főoldal > DIÉTA > Add le a felesleges kilóidat teával!

Add le a felesleges kilóidat teával!

diétaegészségméregtelenítéstea
0

Írta:

Az alábbi teák fogyasztanak, gyorsítják az anyagcserét, csökkentik az éhségérzet és még az immunrendszert is erősítik. Cukor nélkül, önmagában fogyasszuk őket. Ha mégis ízesítve kortyolgatnánk, akkor zsírégető fűszereket használjunk, mint a gyömbér és a fahéj, amelyek erősítik a kívánt hatást.

 

Zöld tea

A zöld tea fogyasztása keleten évezredes hagyományokkal rendelkezik. Polifenolt (antioxidáns anyag), C-vitamint, magnéziumot, kalciumot tartalmaz. Rendkívüli hatással van az anyagcserére, a veszélyes hasi zsírt is csökkenti. Az emésztőrendszerbe került zsírokat azonnal lebontja. Így minden étkezés előtt érdemes elkortyolni belőle egy csészével. A fiatalság és az egészség megőrzésében is segít. A reggeli és a délutáni kávéd más okból is válts le zöld teára, mivel a benne található koffein természetesebb élénkítő hatást nyújt. Ne áztassd sokáig, különben nagyon keserű lesz, 3 perc pontosan elegendő.

Csalántea

A csalánteát főleg tisztítókúrákban használják, méregteleníti az egész szervezetet. Segít beindítani a fogyást. Az egyik leghatásosabb vízhajtó, így fogyasztása mellett ügyelni kell az elvesztett víz pótlására szénsavmentes ásványvízzel. 1-2 evőkanál csalánlevelet (bio változatban is kapható) 15 percig lefedve kell áztatni. Délután 3 órától estig ajánlatos fogyasztani, a vesék ilyenkor képesek a legtöbb méreganyagot kiválasztani.

Máté tea

Az Argentínából származó, kissé kesernyés maté tea itthon a fogyókúrázok körében nagyon népszerű. A benne található C-vitamin és koffein bontja a zsírt. Étvágycsökkentő hatása miatt a napi kalória bevitelt is jelentősen csökkenti. A sportolók egyik kedvenc itala, mivel több kalóriát éget el és emellett az izomlázat is csökkenti. Fő hatóanyaga a matein, amely hasonló hatású a koffeinhez, ugyanakkor természetesebb módon élénkít. 5-10 percig áztassuk. Gyömbérrel ízesítve még inkább zsírégető és elveszi a tea túl kesernyés jellegét.

Borsmenta tea

A borsmentáról, fő hatóanyaga a mentol miatt, a megfázás ellenszere juthat eszünkbe, pedig ez a tea a karcsú alakról is gondoskodik. Salaktalanít, emésztésjavító, a kellemetlen hasi puffadást is megszünteti. Értékes olajai frontidőszakban megszűntetik a fejfájást. 5 percig hagyjuk állni, naponta 2-3 csészével igyunk meg belőle, legjobb étkezések után. Hosszabb ideig, nagy adagban fogyasztva látási zavarokat okozhat, így ezt is csak kúraszerűen érdemes alkalmazni.

teas2.jpg ()

Fehér tea

A fehér teát a kínaiak az örök élet elixírjeként tartják számon. Kate Moss is erre esküszik, napi három csésze mézes fehér teával őrzi egészségét és persze ma is irigylésre méltó vonalait. A fehér teában levő tein zsírégető hatású. Magas vitamin-, ásványi anyag és antioxidáns-tartalmú. Több szempontból is különleges, íze finom, nem olyan keserű, mint a többi teáé és csak Fujinban terem. Áztatása is egyedi, ne hagyjuk sokáig ázni a tea leveleit, 1-2 perc után már szűrjük le, vagy vegyük ki a filtert.

Lapacho tea

A Dél-Amerikában honos teát a lapachofa kérgéből főzik. A vörösesbarna színű tea füstös aromájú. Rengeteg ásványi anyag és nyomelem megtalálható benne, így immunerősítésre is az egyik legjobb ital. Méregteleníti a májat, salaktalanítja a nyirokrendszert. Mivel kéregből készül, így 15-20 percig is hagyjuk állni, hogy kioldódjanak belőle az értékes tápanyagok. Vaníliarúddal ízesítve a legfinomabb.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X