Főoldal > DIÉTA > Top 5 őszi diétás étel, ha fogyni szeretnél

Top 5 őszi diétás étel, ha fogyni szeretnél

diétafahéjhússütőtöktökmag
0

Írta:

Ha szeretnél ősszel fogyni, ezek az ételek segítenek benne!

A legjobb őszi gyümölcs: az alma

Nem véletlenül az alma a legjobb őszi gyümölcs. Valószínűleg az egyik legsokoldalúbb, tápanyagokban és rostban gazdag gyümölcs, amit az italok, a főételek és a desszertek elkészítéséhez egyaránt fel tudunk használni. Éppen ezért tökéletesen illik bármilyen testsúlycsökkentő diétához. Kevés kalóriát, azonban rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, rostban gazdag és segít egyensúlyban tartani a vércukor szintedet, ezáltal távol tartva téged a magas kalóriatartalmú ételektől. Csak hab a tortán, hogy az alma alacsony nátriumtartalma révén segít abban, hogy a szervezeted ne raktározza el a vizet.

shutterstock_86948944.jpg ()

A legjobb őszi zöldség: a sütőtök

A sütőtökőt ne csak Halloweenre tartogasd! Ugyanis nem csak szuperegészséges, hanem az egyik legjobb súlycsökkentő zöldség is. Alacsony kalóriatartalma, magas rost-, ásványi anyag- és vitamintartalma mellett a sütőtök remek forrása a létfontosságú antioxidánsnak, a béta-karotinnak. Fogyaszd frissen vagy konzerv formában, napközben vagy akár reggelire az alábbi recept szerint: keverj össze negyed csésze konzerv sütőtököt fahéjjal, szerecsendióval, vaníliával és néhány szem nyers mandulával.

A legjobb őszi rágcsálnivaló: a tökmag

Ne dobd ki idén a magokat a Halloweenre készített töklámpásodból. Helyette süsd meg, és fogyaszd el őket. Ez az apró, de annál finomabb szupermag csordultig van fehérjével, rosttal, vassal, rézzel, magnéziummal, mangánnal és foszforral, valamint káliumban, cinkben, szelénben, folsavban, niacinban és két aminosavban: argininban és glutaminsavban is bővelkedik. Az ízletes rágcsálnivaló segít a fittséged és az egészséged megőrzésében, telítetlen zsírtartalma révén pedig felpörgeti az anyagcserédet és segíti a zsírégetést. Nem utolsó sorban remek stresszlevezetőként funkcionál (rágcsálás közben megszabadulsz a frusztrációtól). A kevesebb stressz azt jelenti, hogy csökken a kortizol szint, ezáltal pedig megőrzöd a karcsúságodat.

A legjobb őszi fűszer: a fahéj

A fahéj a vagyonosok exkluzív fűszere volt a középkorban, ez pedig nem meglepő, ugyanis rendkívül gazdag magánban, rostban, kalciumban és vasban, tökéletes fűszer az étkezésekhez. Ezen kívül természetes étvágycsökkentő hatással is bír, ugyanis csökkenti a vércukorszintet, szabályozza az inzulin szintet, és felpörgeti az anyagcserét. Kísérletezz a fahéj különböző típusaival: próbáld ki a kínai fahéjat a húsba dörzsölve, a ceyloni fahéjat pedig gyümölcsökkel, joghurttal vagy fagylalttal.

shutterstock_45960907.jpg ()

A legjobb őszi főétel: sertéshús

Akár hiszed, akár nem, a sertéshús remek fehérjeforrás. A sovány fehérjétől tovább leszel jóllakott, és rendszeres fogyasztása segít az izmaid megőrzésében is. Az izom segíti a zsírégetést, ezért a fehérjedús táplálkozás segítségével képesek leszünk hosszútávon megőrizni az ideális testsúlyunkat. Csak arra figyelj, hogy szárazon készítsd el a sertést, sütés és panírozás nélkül.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X