Főoldal > DIÉTA > Édes ébresztő hűvös reggelekre: mézes-citromos vízkúra

Édes ébresztő hűvös reggelekre: mézes-citromos vízkúra

citromdiétavízvízkúra
0

Írta:

A mézes-citromos vízkúra felébreszt, beindítja az emésztésedet és az immunrendszerednek is jót tesz. Ismerd meg az előnyeit!

Felejtsd el a kávé keserű ízét, és a mosdóban töltött hosszú perceket! Gondold újra a reggeleidet, és ismerj meg egy kellemes reggeli ébresztő italt! Íme, egy kíméletes, de annál hatékonyabb megoldás az anyagcseréd felpörgetésére, és szervezeted védelmi vonalának felturbózására!

Energiával tölt fel

A cukros tejeskávé helyett a langyos mézes-citromos víz igazi energia bombaként hat a szervezetedre a hűvös reggeleken. A langyos mézes-citromos víz hidratál, energiát ad, miközben a kávé vizet von el a szervezetedtől, vagyis dehidratál. De nemcsak belülről, kívülről is érezni fogod az ital hatását, ugyanis a bőrödnek is jót tesz ez a finom és egészséges reggeli frissítő.

12439013 - honey, lemon, honeycomb and a cup of tea on wooden table on brown background

Felpörgeti az anyagcserédet

A langyos mézes-citromos víz a tejjel ellentétben nem lassítja az emésztésedet, pont ellenkezőleg: a langyos víz már magában is segít az anyagcserét felpörgetni, mézzel keverve pedig energiát is ad.  Ha méregtelenítesz, van még egy jó hírünk: a mézes-citromos víz remek béltisztító, és a méz segít megelőzni a puffadást is, így tisztító kúra idején is bátran fogyaszthatod. A citrom eleve jótékonyan hat az anyagcserére, és tovább fokozza a langyos víz emésztésserkentő hatását.

Erősíti az immunrendszert

A méz és a citrom is segít megerősíteni az immunrendszeredet, mivel értékes ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat tartalmaznak. A citrom bővelkedik C-vitaminban, ami a téli hónapokban különösen fontos a szervezetünk számára, a méz pedig kiváló antioxidáns, és a torok finom ízű védelmezője is egyben. Az influenza szezonban, hideg időben, megelőzésre, és már meglévő torokfájdalmakra egyaránt remek megoldás a mézes-citromos víz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X