Főoldal > DIÉTA > Itt az igazság: ennyi kilónak kellene lenned

Itt az igazság: ennyi kilónak kellene lenned

alakfogyáshízáskilósúlytesttesttömeg
0

Írta:

Már minden testsúlymérő kalkulátort kipróbáltál, de még így sem tudod eldönteni, mennyi is az ideális testtömeged? Hadd segítsünk megmondani a tökéletes alak méreteit!

A nők többsége állandóan a sztárokhoz, a közösségi oldalakon látott bikinis fotókhoz és a saját maguk által látott (sokszor torz) tükörképhez hasonlítgatják magukat, amik miatt nem csoda, hogy a testsúlyok miatt is aggódnak.

Azonban a legújabb kutatás azt mutatta ki, hogy, a tökéletes testsúly nincsen kőbe vésve! Tehát egy 45 kilós hölgy is lehet épp ugyanolyan csinos és dögös, mint aki 75 kilót nyom! A lényeg, mindig az arányokban rejlik.

Ez úgy lehetséges, hogy a testsúlyod mindig változik: például reggelente átlagosan egy kilóval mutat kevesebbet a mérleg, mint este; de a vízfogyasztáson, a menstruációs ciklusodon, a lelki állapotodon, a testzsírszázalékodon és még ezernyi tényezőtől függ, hogy éppen hol áll meg a mérleg nyelve.

A dietetikusok és az étkezési szakértők épp ezért ajánlják, hogy ne a mérleg alapján döntsük el, hogy mennyire vagyunk bomba formában, hanem használjuk az ABSI (Body Shape Index) kalkulátort, ami a BMI index egy továbbfejlesztett változata.

54026392 - dieting.

A BMI sajnos sokszor nem a valós értékeket mutatja, mert nem veszi számításban a testzsír– és az izom arányát. Például hiába vagy magas és vékony, ha semmi izom nincs rajtad; ahogyan az alacsony és 70-80 kilós lányokat is ducinak sorolhatja a BMI, miközben színtiszta izom a testük.

AZ ABSI kalkulátor eredményéhez a nemedre, a korodra, a testsúlyodra és a derekad körfogatára van szükség, az eredményt pedig azonnal látni fogod! Ha a zöld részhez tartozol, itt az ideje kicsit diétáznod, míg a piros rész azt javasolja, hogy szedj magadra néhány kilót fel. 

A kalkulátor itt elérhető: http://www.absi-calculator.com/

Persze, ne feledd, hogy minden női alak szép, teljesen mindegy, hogy melyik csoportba tartozik. A megfelelő mozgásra és a táplálkozásra annak is oda kell figyelnie, aki a középmezőnyben tartózkodik – de közel sem biztos, hogy csinosabb, szebb, mint a két szélső végletben lévők.

A mi tippünk tehát az, hogy tegyél mindent meg az egészséges életmódért, de ne akarj megfelelni senki másnak, csak magadnak: hiszen úgy vagy tökéletes, ahogy vagy!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X