Főoldal > DIÉTA > Ezt edd, hogy eltűnjön az úszógumi a hasadról!

Ezt edd, hogy eltűnjön az úszógumi a hasadról!

diétafogyáshaslaposlapos hasúszógumivékonyzsírégetés
0

Írta:

Szeretnél vékonyabb derekat és laposabb hasat? Akkor hívd segítségül ezeket az ételeket!

1. Bulgur

A derékbőséged farigcsálására az egyik legjobb a bulgur, amely teljes értékű gabona, így a teljes test és a has zsírrétegét képes csökkenteni – állítják kutatók. Azok a felnőttek, akik legalább 3 adag teljes értékű gabonát fogyasztottak naponta, 2,4%-kal kevesebb zsírral és 3,6%-kal kisebb úszógumival rendelkeztek, mint azok, akik ennél kevesebbet ettek. A szakemberek szerint ez azzal magyarázható, hogy a teljes értékű gabona rosttartalma segít gyorsabban eltelni, így kevesebbet eszünk. Ráadásul több is benne a rost, mint például a zöldségekben, gyümölcsökben. A cél tehát legalább három adag teljes értékű gabona elfogyasztása (1 csészényi teljes értékű gabona, vagy egy szelet teljes kiőrlésű kenyér), persze ha törekszünk arra, hogy a derekunkat ne az úszógumi ékesítse.

haslapos2.jpg ()

2. Ecet

Bármilyen meglepő a savanykás nedű képes formában tartani és mindehhez 2 evőkanálnyira van szükség naponta – állítja egy japán tanulmány. A kúrát 12 héten keresztül érdemes csinálni, a kutatásban résztvevők ennyi idő alatt csaknem két kilóval, 5%-kal kevesebb hastáji zsírral és a teljes testet figyelembe véve 3,5% zsírral lettek szegényebbek. A kutatók szerint az ecetsav fokozza az enzimtermelődést, amely oxidálja a zsírt, vagyis kevesebb halmozódik fel belőle a testen.

haslapos3.jpg ()

3. Dió

Nemcsak az agyműködést serkenti, de harvardi kutatók szerint, ha legalább kétszer fogyasztjuk egy héten, akkor karcsúsodhatunk is – mindezt arra a 8 évig tartó, 50 ezer nőn végzett kutatásra alapozzák, amely szerint, aki nem így tett, annál többet nyomott a mérleg. Így van ez annak ellenére, hogy a mogyorófélék több kalóriát és zsírt tartalmaznak, ám a bennük lévő fehérje, rost és egészséges zsírok kombinációja segít, hogy gyorsabban kialakuljon a jóllakottság érzés. Ezért javasolják a kutatók, hogy hetente néhány alkalommal ezek is helyet kapjanak az étrendünkben: 14 db fél dió, 20-24 mandula és 2 evőkanál mogyoróvaj.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X