Főoldal > DIÉTA > 3 ital, amely segít megszabadulni a hasi zsírtól

3 ital, amely segít megszabadulni a hasi zsírtól

fogyáslapos haszsírégetés
0

Írta:

Már te is elkezdted formába hozni magad a nyárra? Ezek az ízletes italok garantáltan segíteni fognak, hogy ne kelljen folyton behúzott hassal járnod!

Hibiszkusz-gyömbér tonik

A gyömbér gyulladáscsökkentőt tartalmaz és az emésztést is támogatja, mert segít az étel lebontásában. Ha az ennivaló nem bomlik le rendesen a gyomorban, akkor a bélben kezd erjedni, ami gázt és a puffadást okoz. Tökéletes választás a gyömbér mellé a hibiszkusz, amely olyan polifenolokat tartalmaz, amelyek megnyugtatják az emésztőrendszert. (Figyelem, a terhes nők nem fogyaszthatnak hibiszkuszt!)

Összetevők:

– 2 teáskanál szárított hibiszkuszvirág
– kb. 1 cm-es darab frissen reszelt gyömbér
– ½ teáskanál nyers méz vagy más édesítő

Elkészítés:

Tedd a hibiszkuszt és a gyömbért egy nagy bögrébe! Önts rá 2 csésze forró vizet, és hagyd állni 10 percig! Szűrd le, majd keverd bele a mézet!

Petrezselyem, édeskömény és citrom tonik

A petrezselyemben lévő vegyületek segítenek elpusztítani számos rossz baktériumot, a májat epetermelésre serkentik, ezzel is gyorsítják a zsírbontást. Az édeskömény görcsoldó hatású, a citromban pedig gyulladáscsökkentő található.

Összetevők:

– ¼ csésze aprított, friss petrezselyem
– 1 teáskanál édesköménymag
– 1 egész citrom leve, és 1 szelet kezeletlen héjú citrom (magok nélkül)
– ¼ teáskanál nyers méz vagy más édesítő

Elkészítés:

Helyezd a petrezselymet és az édesköményt egy tálba! Préseld ki a citromlevet, majd tedd a szeletet is az edénybe! Önts rá 2,5 dl meleg, de nem forró vizet! Hagyd állni 5-10 percig, majd folyasd át finomszemcsés szűrőn! Keverj bele mézet, és már ihatod is! Hidegen is finom.

40646167 - three retro glass jars of lemonade with cucumber and mint on wooden table

Uborka-menta tonik

Sok emésztési problémát okozhat gyulladás, és testünknek ez a kényes tájéka alapjáraton is elég meleg. Az uborkának és a mentának is hűsítő szerepe van. A kutatások szerint a menta segíthet enyhíteni az IBS-t (irritábilis bél szindróma), mivel megnyugtatja a beleket, és kihúzza a fájdalmat a gyulladt területekről.

Összetevők:

– 3 evőkanál friss mentalevél
– ½ kígyóuborka meghámozva és szeletelve
– csipetnyi tengeri só

Elkészítés:

Helyezz minden összetevőt a turmixgépbe, adj hozzá 4 csésze hideg vizet, majd keverd, amíg sima nem lesz! Hagyd állni 30 percig a hűtőben, majd finomszemcsés szűrőn engedd át! Fogyasztásig szintén a hűtőben tárold!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X