Te is odavagy a kávéért? Ha ezt az egy apróságod belecsempészed, még a legegyszerűbb fekete is mennyei lesz!
A legtöbb embernek muszáj elfogyasztania a reggeli kávéját – még mielőtt elkezdődne a napja és beérne a munkába –, és hát számos variációban lehet ezt megtenni. Sokan már otthon elkortyolják a kis feketéjüket, hogy teljes mértékben tudjanak a napi teendőikre koncentrálni, míg mások út közben szerzik be a habos frappuccinojukat és az ízesített habos kávéjukat.
Bárhogy is legyen, az biztos, hogy ez a következő apró, de minden konyhában megtalálható ízesítő garantáltan feldobja a szokásos kávédat: ez pedig nem más, mint a só!
A kávészakértők szerint tökéletes összetevőről beszélünk, hiszen már egy kis csipet krémesen selymessé teheti az amúgy erős és torokkarcoló kávédat – ráadásul jobb, mint a cukor, hiszen a mérleg nyelvét sem fogja felfelé billenteni.
A legtöbb olaszországi kávézóban már el is kezdték a „sós kávé” bevezetését: ha te is kipróbálnád, nem kell más tenned, mint a kávészemek mellé egy nagyobb csipetnyi sót szórni, majd a kávédarálóval összeturmixolni őket.
Még egy kis extrára vágysz? Pár csepp vanília-, kókusz-, levendula- vagy fahéjkivonat is teljesen átalakíthatja a napi kávérituálédat, főleg ha egy kakaóport is szórsz bele.
Próbáld ki és mondd el a véleményedet kommentben!