Főoldal > DIÉTA > Ettől a titkos összetevőtől még jobb lesz a kávéd!

Ettől a titkos összetevőtől még jobb lesz a kávéd!

egészségkávéösszetevősózás
0

Írta:

Te is odavagy a kávéért? Ha ezt az egy apróságod belecsempészed, még a legegyszerűbb fekete is mennyei lesz!

A legtöbb embernek muszáj elfogyasztania a reggeli kávéját – még mielőtt elkezdődne a napja és beérne a munkába –, és hát számos variációban lehet ezt megtenni. Sokan már otthon elkortyolják a kis feketéjüket, hogy teljes mértékben tudjanak a napi teendőikre koncentrálni, míg mások út közben szerzik be a habos frappuccinojukat és az ízesített habos kávéjukat.

Bárhogy is legyen, az biztos, hogy ez a következő apró, de minden konyhában megtalálható ízesítő garantáltan feldobja a szokásos kávédat: ez pedig nem más, mint a só!

A kávészakértők szerint tökéletes összetevőről beszélünk, hiszen már egy kis csipet krémesen selymessé teheti az amúgy erős és torokkarcoló kávédat – ráadásul jobb, mint a cukor, hiszen a mérleg nyelvét sem fogja felfelé billenteni.

45175274 - top view of female using her laptop at a cafe. overhead shot of young woman sitting at a table with a cup of coffee and mobile phone surfing the net on her laptop computer.

A legtöbb olaszországi kávézóban már el is kezdték a „sós kávé” bevezetését: ha te is kipróbálnád, nem kell más tenned, mint a kávészemek mellé egy nagyobb csipetnyi sót szórni, majd a kávédarálóval összeturmixolni őket.

Még egy kis extrára vágysz? Pár csepp vanília-, kókusz-, levendula- vagy fahéjkivonat is teljesen átalakíthatja a napi kávérituálédat, főleg ha egy kakaóport is szórsz bele.

Próbáld ki és mondd el a véleményedet kommentben!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X