Főoldal > DIÉTA > 7 gyümölcs, amiben kevés kalória van

7 gyümölcs, amiben kevés kalória van

diétagyümölcskalória
0

Írta:

Ha nyárra topformában szeretnél lenni, itt az ideje elkezdeni a fogyókúrát! A következő gyümölcsök nemcsak vitamindúsak, hanem kalóriaszegények is, ezért kiválóan alkalmazhatóak a diétádban!

1. Őszibarack

Az őszibarack magas A- és C-vitamin, valamint magnézium-, niacin-, kalcium- és a borontartalommal rendelkezik, melyeknek köszönhetően kitűnő antioxidáns és hormonkiegyenlítő. Javítja az közérzetet, segít leküzdeni az idegességet, ráadásul fogyókúrás is, mert akár 2 g rostot is tartalmaz egy szem!

Kalóriatartalma: kb. 58 kcal / egy darab

Tudtad? A héjjal rendelkező gyümölcsök a legegészségesebbek, mert sok rost van bennük – ilyen például az alma, a barack és a banán is.

2. Grépfrút

Egy fél grépfrút fedezi a napi ajánlott C-vitamin szükséglet felét, de többféle ásványi anyag (magnézium, kálium, foszfor, kalcium) és B-vitamin is található benne. Az egyik legsokoldalúbb zsírégető gyümölcs a magas rost- és víztartalma miatt, a glikozid vegyületei pedig serkentik a máj zsírbontó aktivitását.

Kalóriatartalma: kb. 52 kcal / fél darab

3. Sárgadinnye

Javítja az immunrendszer működését és erősíti a látást a magas A- és C-vitamint tartalmazó sárgadinnye, ami fölösleges kilóktól is segít megszabadulni! A kiváló vízhajtóként ismert gyümölcs sok rostot tartalmaz, ezért fogyasztásával az anyagcserét is felgyorsíthatod.

Kalóriatartalma: kb. 53 kcal / bögrényi adag

21341907 - closeup on two slices of melon in hand of woman

4. Görögdinnye

92%-os víztartalmával nem sok kalóriát tartalmaz, viszont annál jobban hidratál! A bőrszépítő hatása mellett a fogyásban is segít, hiszen fél kiló dinnye kb. 8 pohár víz fogyasztásával egyenlő, ami különösen a nyári hőségben jöhet jól!

Kalóriatartalma: kb. 37 kcal / bögrényi adag

5. Papaja

Ebben a trópusi gyümölcsben 3 gramm rost található, ezért emésztési zavarok, bőrproblémák és fekélyek ellen is javasolják a fogyasztását. A papaja ráadásul egy olyan fehérjebontó enzimet (proteáz) is tartalmaz, amely gyorsítja a fehérjék, a zsírok és a cukrok emésztését is.

Kalóriatartalma: kb. 62 kcal / egy darab

6. Eper

Korábban már írtunk az eper jótékony hatásairól, valamint arról, hogy fogyókúra idején is kitűnő választás!  Az eper fogyasztása felgyorsítja az anyagcserét, segít a hasi zsírpárnák eltüntetésében, a benne lévő ásványi anyagoknak köszönhetően pedig az izmok és a kötőszövetek állapotát is javítja, tehát edzés után is kiváló nassolnivaló.

Kalóriatartalma: kb. 49 kcal / bögrényi adag

7. Kajszibarack

Igazi életelixír: 85 %-a víz, magas mennyiségű béta-karotint, niacint és folsavat, valamint sok A- és C vitamint is tartalmaz. Az elenyésző zsírtartalommal rendelkező kajszibarack továbbá serkenti a máj működését, javítja a látást, kedvezően hat a zsíranyagcserére és regenerálja az izmokat.

Kalóriatartalma: 59 kalória / három darab

Tudtad? A zöldségeket és a gyümölcsöket nem érdemes egy kalap alá venni: míg a zöldségekből akármennyit lehet enni, a gyümölcsökben lévő cukor erősen megnöveli a kalóriák számát.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X