Főoldal > DIÉTA > Trópusi vitaminbomba: egyél papayát!

Trópusi vitaminbomba: egyél papayát!

antioxidánsegészségenergiafogyásgyümölcsimmunrendszerpapayarosttrópusi gyümölcsvitamin
0

Írta:

A papaya egy igazi trópusi ínyencség, amelyet szerencsére már itthon is könnyedén beszerezhetünk. Érdemes időnként csemegézni belőle, hiszen nem csak finom, de rendkívül egészséges gyümölcsről van szó.

Fogyókúrás

A papaya különösen hasznos csemege a nagy téli lakomák közepette, hiszen míg kalóriatartalma alacsony, víztartalma magas (90%), így gyorsan telít. A folyadékbevitel ebben az időszakban egyébként is megcsappan, ami nem csak rossz közérzethez, de pluszkilókhoz is vezethet. A víz mellett az olyan magas víztartalmú élelmiszerek, mint például a papaya is, elősegíti az anyagcsere serkentését, a méreganyagok távozását a szervezetből, ami hozzásegít a túlsúly csökkentéséhez.

Javítja a látást

A papaya sok más narancssárga színű zöldséghez és gyümölcshöz hasonlóan tele van béta-karotinnal. Ez az anyag nem csak a bőr, a haj és a körmök egészségéért felel, de a látást is javítja. Érdemes minél több narancssárga növényt, köztük papayát fogyasztania annak is, aki nem csak látási problémákkal, de szembetegségekkel is küzd.

71341065 - papaya fruit

Jót tesz az emésztésnek

Ha a székrekedés nem időszakos, hanem állandósult probléma, az azért veszélyes, mert a salakanyagból méreganyagok szívódhatnak vissza a szervezetbe a bélrendszeren keresztül. Ezt testmozgással, változatos, rostdús étkezéssel lehet csak megelőzni. Ha rendszeresen fogyasztasz papayát, magas rosttartalma megakadályozza a kellemetlen tüneteket, és nem csak egészségedben, de közérzetedben is jelentős javulást tapasztalhatsz igen rövid idő alatt.

Véd a betegségekkel szemben

A hideg hónapokban még nagyobb odafigyelést igényel a betegségek megelőzése, mint egyébként. A C-vitamint pótlása ilyenkor elengedhetetlen, de ha teheted, ne csak szintetikus, hanem természetes úton is figyelj oda a megfelelő mennyiség bevitelére. Ha az alma, narancs és citrom mellett időnként papayát is fogyasztasz, magas C-vitamin tartalma miatt sokkal kevésbé kell félned a betegségektől, fertőzésektől.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X