Főoldal > DIÉTA > 5 tipp a gyorsabb fogyásért

5 tipp a gyorsabb fogyásért

diétafogyászsírégetés
0

Írta:

Szeretnél minél rövidebb idő alatt megszabadulni a súlyfeleslegedtől? A következő egyszerű praktikák segítségével elindíthatod a fogyási folyamatot!

1. Fontos a napi folyadékbevitel, de nem mindegy, mit iszol!

Ne feledkezz meg a napi 2-3 literes folyadékfogyasztásról, amely főként szénsavmentes ásványvízből, gyógyteákból álljon.

Tipp: Reggelire igyál frissen facsart gyümölcsleveket – például narancslevet -, a nap folyamán pedig részesítsd előnyben a szénsavmentes ásványvizet – legalább nyolc pohárral igyál meg belőle.

2. Figyelj a sóbevitelre!

Ha naponta 2500 mg – vagyis egy evőkanálnyi – sónál nagyobb mennyiséget fogyasztasz el, szervezeted vizet tart vissza, ami súlygyarapodáshoz vezet. Ha viszont minimálisra csökkented a sóbevitelt, tested a megszabadul a fölösleges víztől, így gyorsan veszíthetsz kilóidból.

Tipp: Hetente egyszer szaunázz! Ellazít, selymessé teszi a bőrt, fokozza a növekedési hormon termelődését, ami diétával és sporttal kombinálva segíti a fogyást.

3. Vesd be a zöld teát

A kísérletek azt igazolják, hogy ha naponta megiszol két-három kisebb csésze zöld teát, 35-45%-kal teszed hatékonyabbá a zsírégetést.

Tudtad? A jelentős súlytöbblet kialakulásában általában nagy szerepe van a mozgáshiányos életmódnak. A rendszeres testmozgást azért is érdemes beiktatni, mert ha a zsírszövetet izomszövetre váltjuk, szervezetünk energiafelhasználása is javulni fog.

Young woman in fitness clothes having healthy breakfast at home, closeup. Space for text

4. Segít a rostokban dús étrend

Nagyon fontos a rostos ételek fogyasztása. A rostok serkentik az anyagcserét, és javítják a bélműködést. A rostokat leginkább zöldségekből, gyümölcsökből tudod bevinni, illetve gabonákból és hüvelyesekből, amik természetesen a vitamin- és az ásványianyag-bevitel szempontjából is nagyon fontosak.

Tudtad? A nőknél az állandó idegeskedés súlygyarapodással is együtt jár: az állandó stressz esetén beinduló hormonális folyamat ugyanis az elraktározott zsír mennyiségének növelésére készteti a szervezetet.

5. Szentelj időt az alvásra

Amerikai kutatók nemrégiben arra jöttek rá, hogy az alvás mennyisége – 7 órányi az optimális – befolyásolja az éjszakai zsírégetést. Szóval égess zsírt alvás közben!

Tipp: Vízhajtás okosan: a sejtekben megrekedt folyadék nemcsak jelentős túlsúlyban mérhető, hanem mivel jellemzően a combok, a fenék, a csípő és a has tájékán rakódik le, éppen a legkényesebb területeken okozhat plusz centiket. Vízhajtó kúrákkal, teákkal és káliumtartalmú zöldségekkel és gyümölcsökkel azonban gyorsan kiürítheted a felhalmozódott vizet, így a plusz kilóktól is megszabadulhatsz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X