Csokoládéval töltött francia pirítós Elkészítés: előkészítés: 15 perc
Csokoládéval töltött francia pirítós
Elkészítés: előkészítés: 15 perc, főzés: 10 perc, teljes idő: 25 perc
Hozzávalók:
– 120 g félédes csokoládé, apróra darabolva
– 90 g szobahőmérsékletű zsírszegény krémsajt
– 2 csésze szeletelt eper
– 1 evőkanál cukor
– 1 teáskanál reszelt narancshéj
-180 g olasz kenyér, átlósra, nyolc vékony szeletre vágva
– 2 nagy tojás
– 2 nagy tojás a fehérjéje
– 1 teáskanál vanília eszencia
– 1 evőkanál transz-zsírmentes margarin
Elkészítés:
1. Tedd egy kisebb tálba a csokoládét és a sajtot, majd jól keverd el. Egy másik tálba pedig öntsd bele az epret, a cukrot és a reszelt narancshéjat.
2. Kend el a csokoládé keveréket 4 szelet kenyéren úgy, hogy aztán a tetejére teszel mindegyiknek egy másik szeletet, amit finoman megnyomva, szendvicset kapsz.
3. Keverd össze az egész tojásokat, a tojásfehérjéket és a vanília eszenciát egy közepes tálban. Majd az előbb elkészített összes szendvicsed mindkét oldalát forgasd bele alaposan a tojásos masszába és tedd egy tányérra.
4. Olvaszd fel a margarint egy nagy tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon. Várd meg, amíg a hab leülepszik, majd add hozzá a szendvicseket és főzd addig, míg aranybarna lesz és megfő, ez körülbelül 4 percet jelent oldalanként. Forrón tálaljuk, tetején az eperkeverékkel.
Málnás-ricottás francia pirítós
Hozzávalók:
– 1 csésze málna
– 1 teáskanál méz
– ¼ csésze zsírszegény ricotta sajt
– 1 nagy omeg-3–mal dúsított tojás
– 1 evőkanál zsírszegény tej
– ¼ teáskanál őrölt fahéj
– 1 szelet tönkölybúza kenyér
– 1 evőkanál apróra vágott pekándió
Elkészítés:
1.Villával pürésíts 1/4 csésze málnát 1/2 teáskanál mézzel egy kis tálban. Add hozzá a ricottát, majd keverd össze és tedd félre.
2. Közepes lángon, egy kis teflonos serpenyőbe tégy egy kis repceolajat (vagy fújj bele főzőspray-vel).
3. Verd fel a tojást, a tejet és a fahéjat egy tálban, majd mártsd a kenyér mindkét oldalát a tojásos keverékbe.
4. Tedd a kenyeret a serpenyőbe, és süsd 1-2 percig oldalanként, vagy addig, amíg a tojás enyhén megpirul.
5. Végül koronázd meg az egészet a félretett ricottakeverékkel, majd szórd meg a pekándióval és a maradék málnával. A tetejét hintsd meg a maradék 1/2 teáskanál mézzel és szórj még rá fahéjat, ha szükséges.
Sült palacsinta bogyós gyümölcsökkel és fahéjjal
Elkészítési idő: előkészítés: 10 perc, főzés: 16 perc teljes idő: 1óra 26 perc
Hozzávalók:
– 4 nagy tojás
– 0,5 csésze 2%-os tej
– 0,3 csésze zabliszt
– csipet só
– 3 evőkanál lágy, sótlan vaj
– 0,25 teáskanál őrölt fahéj
– 3 evőkanál málna vagy áfonya gyümölcskrém, melegítve
Elkészítés:
1. Egy turmixgépbe dobáld bele a tojást, a tejet, a lisztet és a sót, keverd addig, míg sima nem lesz. Öntsd a masszát egy közepes tálba, fedd le és hagyd pihenni 45-60 percig szobahőmérsékleten. Közben melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Hevíts 2 evőkanál vajat egy serpenyőben és közepes lángon főzd fel, amíg habos lesz. Öntsd bele a tojásos-lisztes keveréket, majd helyezd a sütőbe és süsd addig, amíg megdagad, körülbelül 14-16 percig.
3. Vedd ki a sütőből, és hintsd meg fahéjjal. Kend meg a gyümölccsel és a maradék egy evőkanál vajjal a palacsinta tetejét. Spatula segítségével hajtsd félbe a palacsintát (vagy tekerd fel), majd csúsztasd rá egy tálra. Szeleteld 4 darabra.
Fotó: Profimedia – Red Dot