Főoldal > DIÉTA > Gyors, finom nyári vitaminbomba

Gyors, finom nyári vitaminbomba

diétaegészség
0

Írta:

Hollywoodban már jóideje hódít a Smoothie, melyet nemcsak frissítő gyümölcs vagy zöldségturmixként isznak a legnagyobb sztárok, hanem sokan formájuk megőrzésére is fogyasztanak. 

Owen Wilson, Blake Lively, Kim Cattrall, Robert Downey Jr.  is a smoothie fogyasztók táborát erősítik, hiszen az ízletes ital gyakorlatilag bármilyen gyümölcs vagy zöldség felhasználásával elkészíthető.

A nyári hónapokban a friss gyümölcsöknek és zöldségeknek köszönhetően egyszerűbben hozzájuthat szervezetünk a szükséges vitaminokhoz. Ezek fogyasztása önmagában azonban nem mindig elegendő. A vitaminok egy része – mint az A, D, E, F,  és K vitamin – zsírban oldódnak, így felszívódásukat az ételek és italok megfelelő elkészítésével is segíthetjük. Nyáron a frissítő turmixok, „smoothie”-k világa egy kicsit más megközelítésű epres smoothie-t is tartogat az ínyencek számára.

Az eperből, almából, citromból, banánból és sárgarépából készített turmixhoz csak egy kis kendermagolajra van szükség ahhoz, hogy az elkészített ital még finomabb és lágyabb legyen, és hatékonyabb legyen az összetevőkben található vitaminok gyors felszívódása.

A kendermagolaj telítetlen zsírsav tartalma rendkívül magas (90%). Ebből linolsavat (omega-6) 60%-ban, alfa-linolensavat (omega-3) 21%-ban, emellett pedig gamma-linolensavat (GLA) is tartalmaz. Gazdag A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, D- és E-vitaminban, valamint ásványi anyagokban: kálium, kalcium, vas, magnézium. A 100% természetes, szűretlen, hidegen sajtolt prémium minőségű olaj a garancia arra, hogy az elfogyasztott finomságok valóban pozitív hatással legyenek szervezetünkre, külsőnkre. Próbáld ki te is!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X