Főoldal > DIÉTA > 7 étel, amiben elképesztően kevés kalória rejlik

7 étel, amiben elképesztően kevés kalória rejlik

diétafogyáskalóriaszénhidrát
0

Írta:

A fogyás kulcsa a kalóriadeficit, azaz kevesebb kalóriát kell enni, mint amennyit elégetünk. Azonban nem ennyire egyszerű a képlet, hiszen a túlságosan korlátozó diéták hosszútávon egyáltalán nem hoznak eredményt, ráadásul a kalóriáknak a minősége is számít, nemcsak a mennyisége.

Emiatt célszerű olyan alacsony kalóriatartalmú ételeket keresni, amelyek üres kalóriák helyett tele vannak fehérjével és rostokkal. Ezáltal elkerülhetjük a fogyás legnagyobb ellenségét, az éhségrohamokat is.

Zeller

Hihetetlen, de egyetlen zellerszárban csupán 5 kalória rejlik, így az egyik legalacsonyabb kalóriatartalmú természetes ételként tarthatjuk számon. Alig található benne szénhidrát, ugyanakkor tömve van vitaminokkal. A kutatások szerint ráadásul csökkenti a vércukorszintet, ám idegerősítőként sem utolsó. A trendi zellerlé fogyasztása helyett azonban inkább ropogtassuk, hiszen ezáltal az értékes rostokat is bevisszük a szervezetünkbe.

Spenót

A zöld leveles zöldséget nemcsak főzelékként fogyaszthatjuk, hanem salátánkat vagy szendvicsünket is tápanyagdúsabbá tehetjük vele. Kiválóan laktat és táplál, miközben lehetetlen belőle túlenni magunkat, ugyanis még 15 csészényi spenót is csupán 100 kalóriát tartalmaz.

Zabpehely

Ki mondta, hogy fogyókúra idén csak szénhidrátszegény ételt ehetünk? Természetesen a cukor- és zsírdús muffint jobb, ha a kávézóban hagyjuk, ám egy csészényi vízben főtt zabkása még nem ártott senkinek. Egy adagjában csupán 150 kalória rejlik, amely ráadásul sokáig biztosítja számunkra a szükséges energiát. A kalóriadús toppingokat kerüljük el, bármennyire is jól mutat az Instagramon, inkább keverjünk hozzá pár kanálnyi görög joghurtot, hogy növeljük az étkezés fehérjetartalmát.

57294845 - porridge oats with mix nuts and honey on wooden tables

Málna

A gyümölcsökről sem kell lemondanunk a fogyókúra alatt, ugyanis a bogyós finomságok viszonylag kevés cukrot és kalóriát tartalmaznak. Egy csészényi málnában csupán 64 kalória rejlik, ugyanakkor jelentős rostforrásnak számít, mivel 8 g rost található meg benne. Ha a főétkezések között megéhezünk, egy adag málna tökéletes választás.

Alma

A bogyósokon kívül az alma is verhetetlen a gyümölcsök közül, különösen, ha fogyásról van szó. Egy nagyobb alma 100 kalóriát és 4 g rostot tartalmaz. A kutatások is igazolták kiváló testsúlycsökkentő tulajdonságát, a résztvevők ugyanis napi 3 alma beiktatásával 10 hét alatt 1 kg-ot fogytak.

Cottage cheese

A cottage cheese a legjobb állati fehérjeforrás, egy csészényi adagjában 28 g protein rejlik, miközben csupán 90 kalóriát tartalmaz. Emiatt tökéletes választás késő esti edzések után is, hiszen nem fekszünk le éhes gyomorral, miközben mégis biztosítjuk az izomépítéshez szükséges fehérjebevitelt.

Lepényhal

A halak remekül beilleszthetőek a legtöbb fogyókúrába, a lepényhal pedig kiemelten kevés kalóriát tartalmaz. Egy adagjában csak 73 kalória található, amelynek 20%-a fehérjéből adódik, miközben zsírtartalma csupán 2%. Magas fehérjetartalma miatt kiválóan laktat, illetve nagyszerű Omega-3 forrás is.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X