Főoldal > DIÉTA > Lakj jól málnával!

Lakj jól málnával!

diétaegészségétkezésfogyásgyümölcsmálnapiros bogyós gyümölcsszépség
0

Írta:

Piros bogyós gyümölcsökből szerencsére nincs hiány a tavaszi-nyári időszakban. Fogyassz gyakran málnát, rengeteg jótékony hatása ismert.

Jót tesz az emésztésnek

Mint a legtöbb nyersen fogyasztott zöldség és gyümölcs, így a málna is jó hatással van az emésztésre. Magas rosttartalma miatt felszámolja a székrekedést, így egészségesebb leszel, és a fogyásod is beindul.

Igazi fogyigyümölcs

A málna kiváló szomjoltó, ami nem csak savanykás ízének, de magas víztartalmának is köszönhető. 80-85 százaléka víz, ennek köszönhetően hamar eltelít.

Remek vitamin- és ásványi anyag-forrás

A málnában megszámlálhatatlan vitamin és ásványi anyag található, gyakran emlegetik a természet gyógyszereként is. Található benne A-, C-, B1-, B2-vitamin, valamint kalcium, kálium, magnézium, vas.

54252924 - fresh raspberry. red background

Menstruációs zavarokra is megoldást nyújthat

Ha rendszertelen menstruációval vagy túl erős vérzéssel bajlódsz, akkor sok málnát kell enned. A gyümölcs jó hatással van a menstruációval kapcsolatos problémákra.

Erősíti a hajszálakat

A málna nem csak belsőleg, de külsőleg is nagyon hatékony. Ha fényes, erős, dús hajra vágysz, fogyassz belőle rendszeresen. Ezzel nem csak sokkal egészségesebbé és energikusabbá válsz, de a hajszálaid is új erőre kapnak.

Málnalevél tea húgyúti panaszokra

A húgyúti fertőzés gyakran visszatérő probléma. Felgyorsíthatod a betegség lefolyását, ha megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékot fogyasztasz. A málnalevél főzete kiváló ilyenkor, ezért iszogasd már a kezdeti tünetek megjelenésekor.

Málnalevél a bőrápolásban is

Ha a tág pórusaiddal bajlódsz, érdemes naponta áttörölnöd málnalevél főzetébe mártott vattakoronggal az arcodat, hiszen kiváló pórusösszehúzó. Enyhén antibakteriális hatású, gyulladt, pattanásos bőrre is jó, és a kisebb felületi sérülések is gyorsabban gyógyulnak, ha áttörlöd a főzettel.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X