Főoldal > DIÉTA > Nullkalóriás, de egészségtelen ételek

Nullkalóriás, de egészségtelen ételek

cukormentesfogyáskalória
0

Írta:

Sokan összekeverik a fogyókúrás ételeket az egészségesekkel. Pedig a kettő nem feltétlenül jár kézen fogva, és attól, hogy valami alig tartalmaz kalóriát, még közel sem biztos, hogy egészséges is.

Persze nullkalóriás ételek igazából nem léteznek, nem is létezhetnének, fogalmazzunk úgy, hogy a kevés kalóriát tartalmazó, egészségtelen termékekről van most szó. Mivel a cél az, hogy egészséges életmódot alakíts ki, abban csupa egészséges étel kell, hogy szerepeljen. Ne dőlj be minden nullkalóriás étel ígéretének: lehet, hogy valóban nem hízol tőle, viszont az egészséged bánhatja, ha rendszeresen fogyasztod őket.

Aszpikos felvágott

Már a rosszabb minőségű felvágottak is igen silány összetevőkből állnak, de az aszpikos felvágott minden máson túltesz. Igaz hogy kevés kalóriát tartalmaz, de ez az egyetlen érdeme. Maradék sertésfelvágottat, fehérjéket, sűrítőket és selejteket tartalmaz. Sőt, még algafehérjét is, ami a laboratóriumokban táptalajként használt moszatféle fehérjéje. Ugye neked sem jött meg az étvágyad?

Zsírszegény, cukormentes gyümölcsjoghurt

Nagyon jól hangzik, hogy egy joghurt ennyi mindentől „mentes”, de ugye te sem gondolod komolyan, hogy az ízesített joghurtok valójában egészségesek? Lehet, hogy jóval kevesebb a kalóriatartalma, mint egy olcsóbb joghurtnak, amiben magasabb a zsír és a cukortartalom, de közel sem egészségesebb. Az ilyesfajta gyümölcsjoghurtok annyi adalékanyagot és mesterséges aromát tartalmaznak, hogy az a csekély mennyiségű gyümölcs, amit hozzáadnak sem teszi egészségessé ezeket a termékeket.

Diétás ketchup

Lehet, hogy a cukrot kivették a diétás ketchup összetevő közül, de helyette kapott sok más adalékanyagot, mesterséges édesítőt és tartósítószereket. A paradicsomhoz természetesen nem sok köze van, ezért ha azzal nyugatod magad, hogy valamennyi vitamint beviszel szervezetedbe a ketchupfogyasztással, nagyot tévedsz. Lehet, hogy nem hízol el tőle, ám az egészségedért sem teszel túl sokat, ha ezt eszed.

Energiaital

Bár nyilvánvaló, hogy az energiaitalt nem az egészséges életmódot kedvelőknek találták ki, ám az már mégiscsak túlzás, hogy egyetlen természetes összetevője sincs. Hiába lehet kapni belőle diétásat is, a mesterséges adalékanyagok száma attól még nem változik, sőt! Ha annyira rád tör a fáradtság a munkahelyen, vagy egész egyszerűen csak szeretnéd egy picit felpörgetni magad az esti bulira, válassz valami természetesebb megoldást: például egy jó minőségű kávét.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X