Főoldal > DIÉTA > Ezek a legjobb zsírégető teák

Ezek a legjobb zsírégető teák

diétazöld teazsírégetés
0

Írta:

Ha már minden diétás fogást kipróbáltál, de még jobban fel szeretnéd turbózni magad a nyárra, próbáld ki a jótékony, fogyasztó hatású teákat! Hogy miért? Nemcsak szuperegészségesek, de nagyon finomak is!

Zöld tea

Közismert, hogy a zöld teában található polifenol rendkívül jótékony hatással bír a szervezetre: élénkít, remek antioxidáns, segít az elhízás és a cukorbetegség megelőzésében, valamint bizonyítottan serkenti a zsírégetést és az anyagcserét is. Sőt! Ha rendszeresen fogyasztod (a napi egy órás testedzés mellett), akár 87%-kal több hasi zsírtól fogsz megszabadulni egy év alatt.

Csalántea

Igazi vitaminbomba: remekül alkalmazható méregtelenítéskor, hiszen optimalizálja az anyagcserét és egy csapásra helyrerakja a gyomorbajaidat, de egy betegség utáni lábadozásban is szuper segítség! Nagyon népszerű böjtöléskor és tisztítókúrák alkalmazásánál. Ha teljes életmódváltásra készülsz, mindenképp építsd bele az étrendedbe a csalánteát – akár naponta is!

Lapacho tea

Dél-Amerikából, az indiánok hazájából származó, gyönyörű rózsaszín virágokkal rendelkező fának a kérgéből készítik a lapacho teát. A széntablettákhoz hasonlóan működik: először a gyomornál fejti ki a hatását, majd a májsejtek működését – így az anyagcserét is – javítja. A fogyókúrád ráadásul a benne lévő vitaminok (kalcium, kálium,vas, szelén) miatt is hatásos lehet, hiszen univerzális gyógynövénynek tartják.

Citromfűtea

A méregtelenítés nagymesterének is nevezik a citromfűből készült teát, hiszen a fogyasztás után pár perccel rendbe rakja a gyomrodat: nagyon jó görcsoldó, puffadásgátló, tisztítja a bélflórát, megnyugtatja a gyomrot és még az ételt is kevésbé fogod kívánni tőle. Mindemellett az idegekre is pozitív hatással bír, szóval a stresszes napjaidon is nyugodtan igyál belőle.

Chai tea

Egyre népszerűbb a teázók és a kávéházak körében a chai tea, hiszen nemcsak rendkívül ízletes az indiai fekete tea, hanem nagyon egészséges is. Simán felér egy kávéval: rendkívül élénkítő hatású, úgyhogy inkább reggel fogyasszuk . A tenin nevű hatóanyaga ráadásul fokozza a zsírégetést és az anyagcserét, amihez a gyömbér- és ánizstartalma csak még jobban hozzájárul.

Maté tea

A keserű ízének és a magas polifenoltartalmának köszönhetően a maté tea hatékonyan csökkenti az étvágyat, de nagyon magas az antioxidáns tartalma is: többek között 80%-kal több van benne, mint a zöld teában. Vitaminokból sem lesz hiányod, ha ilyen teát iszol: van benne A-, C-, E-, B1-, B2-, B3- (niacin) , B5- és B6-vitamin is, szóval még szépségápolási céllal is remekül alkalmazható, ha szebb bőrt és fényesebb hajkoronát szeretnél.

Mályvatea

A mályva virágaiból és leveleiből készült teakeverékek extrahatásosak zsírcsökkentéskor: megtisztít minden káros anyagtól, szuperül méregtelenít, elősegíti a megfelelő emésztést – mindezt csak pár óra alatt, úgyhogy nem érdemes a városban futkározva fogyasztani. A teát viszont nem érdemes 10-15 napnál hosszabb ideig fogyasztani, mert könnyen hozzászokik a szervezetünk és nem lesz semmilyen „extra” hatása.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X