Főoldal > DIÉTA > 4 dolog, amire senki sem figyelmeztet fogyókúra előtt

4 dolog, amire senki sem figyelmeztet fogyókúra előtt

bőrdiétafogyás
0

Írta:

A súlycsökkenés, esetleg az ideális testsúly elérése számos előnnyel jár. Többek között nyugodtabban tudsz majd aludni, vidámabb lesz a hangulatod és javul az önbizalmad is. Összességében pedig egészségesebb leszel.

Akad azonban néhány dolog, amelyek nem olyan kellemesek, főleg jelentősebb súlycsökkenés esetén. Ezekre nem árt előzetesen felkészülni és számítani.

1. A bőröd nem biztos, hogy jól alkalmazkodik a fogyáshoz

Egyénenként teljesen változó, nagyban függ attól, hogy mekkora súlyt és milyen gyorsan adsz le. Csábító lehet minél hamarabb megszabadulni a kilóktól, de lehet, hogy akkor nem tud a tested megfelelően reagálni erre. Nagyon jelentős súlyvesztés esetén szinte elkerülhetetlen a laza bőr. De ez ne tartson vissza. Fordított esetben, ha nagyon sokat hízol, akkor sem tud a bőröd gyorsan alkalmazkodni.

2. Szoronghatsz az étkezés miatt

Az új, egészségesebb étkezési szokások kialakítása remek dolog. Mégis lehet, hogy szorongást és félelmet érzel az új ételek kapcsán. Itt is hasznosabb szépen, fokozatosan váltani, ne akarj mindent egyik napról a másikra megreformálni. Kis változtatásokkal könnyebben megszokhatod az új ennivalókat.

Plate packed with junk food with weighing scales help sign

3. Nem biztos, hogy mindenik támogat majd

Sokkolóan hangzik, de nem mindenki rajong a fogyókúrás ötletekért. Főleg ha közeli hozzátartozó, családtag, vagy barát nézi rossz szemmel, akkor még nehezebb a helyzet. Nem biztos, hogy ez rosszindulat, a nagyi sütijének például mindig nehéz ellenállni… De ne hagyd, hogy mások döntsenek helyetted. Végül is az a cél, hogy te minél jobban érezd magad a bőrödben.

4. Új ruhákra lesz szükséged

Ha egy-két kilót ledobsz magadról, akkor legfeljebb az övedet kell szorosabbra húzni. Viszont ha jelentősebb súlyvesztésről van szó, akkor akár szinte a teljes ruhatáradat le kell cserélni. Egyrészt édes teher lehet majd, hiszen büszke lehetsz magadra, hogy megcsináltad és az újonnan beszerzett cuccok miatt sem bánkódik senki. Másrészt viszont jelentősebb kiadásokkal járhat. Próbáld meg – a lehetőségekhez mérten – folyamatosan kicserélni a ruháidat, ne egyszerre kelljen mindent megvenni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X