Főoldal > DIÉTA > Tiltólista: diéták, amiket inkább kerülj!

Tiltólista: diéták, amiket inkább kerülj!

diétafogyástiltólista
0

Írta:

Vannak diéták, amiket jobb messziről elkerülni, mert többet ártanak, mint használnak.

Sajnos minden diéta alapja ugyanaz az egyszerű szabály: több energialeadás, mint amennyi felvétel, és mindenki kivétel nélkül fogyni fog. Vannak azonban csodát ígérő módszerek, amiket mégis jobb  elkerülni vagy ügyesen bánni velük.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JOCELYNE.E.R (@afya_bora_tz_) által megosztott bejegyzés, Okt 7., 2020, időpont: 3:19 (PDT időzóna szerint)

Bébiétel-diéta

A bébiételek alig tartalmaznak fűszereket, és meglehetősen egyhangúak, ráadásul nem felnőtt szervezetnek találták ki. Nyilván nem tartalmazzák mindazt, pláne olyan mennyiségben, amire egy egészséges felnőttnek szüksége van. Azt nem állítjuk, hogy nem lehet tőle fogyni, de az valószínűleg nem lesz sem túl tartós, sem túl egészséges súlyvesztés.

Káposztaleves-diéta

Egyhangú diéta, kevés kalóriabevitellel. Sajnos ilyenformán inkább csak lassítja az anyagcserét, és tápanyaghiányhoz vezet.És fogadjunk, hogy pár nap elmúltával rá sem bírsz majd nézni a káposztalevesre.

Ketogén-diéta

Rövid távon általában valóban beindítja a súlycsökkenést, hosszú távon azonban nehezen fenntartható. Dietetikusok egyöntetű véleménye, hogy kóros anyagcsere-folyamatot generál, ami rossz hatással van mind a testünkre, mind a lelkünkre. A diéta befejeztével pedig jöhet a rettegett jojó-effektus, tehát semmiképp sem éri meg vele túlzásba esni.

(címlap fotó: unsplash)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X