Főoldal > DIÉTA > 3 tipp a fogyáshoz, ami a tudósok szerint is beválik

3 tipp a fogyáshoz, ami a tudósok szerint is beválik

diétafogyástudomány
0

Írta:

Nem győzzük hangsúlyozni: a tartós eredményeket ne a koplalástól és az őrül, divatdiétáktól várjuk!

Szakemberek szerint érdemes egy-két trükköt betartani, és a fogyásunk tartós lesz.

1.Figyeljünk a D-vitaminra

Egy, a Minnesotai Egyetemen végzett kutatásból az derül ki, hogy azok a túlsúlyos személyek, akiknek a szervezetében nagyobb mennyiségben van jelen a D-vitamin, könnyebben szabadulnak meg a plusz kilóktól. A D-vitamin megtalálható például a tonhalban, a májban, a sajtban, a tojássárgájában, a gabonapelyhekben és a tejben is, de egy 15-20 perces napfürdőzéssel is begyűjthetjük az ajánlott napi adagot.

2. Rágjuk meg jól az ételt

A legtöbben sietősen esznek és csak néhányszor rágnak meg egy-egy falatot, pedig ha egy kicsit lelassítanánk és alaposan megrágnánk az ételt, akkor már evés közben megéreznénk, hogy tele vagyunk. Ennek oka egyszerűen az, hogy a szervezetünknek nagyjából húsz percre van szüksége ahhoz, hogy a telítettség jelzéseit a gyomorból az agyba juttassa. Egy kínai vizsgálatban azok az alanyok, akik minden egyes falatot negyvenszer rágtak meg, átlagosan 12 százalékkal kevesebbet fogyasztottak az ételből, mint azok, akik csak tizenötször rágtak meg egy-egy falatot.

3. Nincs idő edzésre? Akkor is van megoldás!

Érdemes gyakrabban felállni a székből, ugyanis az állással 33 százalékkal több kalóriát égetünk el, mint amikor csak ülünk. Telefonálás közben ücsörgés helyett sétálgassunk, ezt otthon, home office-ban is tökéletesen kivitelezhetjük!

(címlapfotó: unsplash)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X