Főoldal > DIÉTA > Ezek a legnagyobb tévhitek a szénhidrátokról

Ezek a legnagyobb tévhitek a szénhidrátokról

szénhidráttévhitek
0

Írta:

Itt az ideje, hogy eloszlassuk benned ezeket a tévhiteket!

Valójában a szénhidrátok azok a tápanyagok, amelyek energiával látják el a testet. Megkülönböztetünk gyorsan- és lassabban felszívódó szénhidrátokat, de mindegyiknek az a funkciója, hogy segítségével működésbe tudjon lendülni a test.

Fogyókúra alatt tilos szénhidrátot fogyasztani

Vannak olyan diéták, amelyek csak nagyon kevés szénhidrátfogyasztást engedélyeznek, azonban ezeket szigorúan csak orvosi felügyelet mellett szabad követni. A legjobb, ha a fogyókúrád alatt is fogyasztasz szénhidrátot, arra kell csak odafigyelned, hogy ezek ne gyorsan lebomló cukrokból legyenek.

A szénhidrátok egészségtelenek

Mégis hogy lehetne egy olyan makrotápanyag-csoport egészségtelen, ami energiával látja el a szervezetünket!? Nyilván a cukor nagy mennyiségben fogyasztva tényleg nem egészséges, de nem is lehet összehasonlítani a zöldségekkel, amelyek túlnyomórészt szintén szénhidrátokból állnak.

Üres kalóriák

A szénhidrátok igenis nagyon hasznos kalóriák, különösen akkor, ha felhasználjuk őket. Ezért is fontos, hogy gyakran mozogj, és lehetőleg lassan felszívódó szénhidrátokat fogyassz, amik eltelítenek, és nem leszel evés után rögtön éhes.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X