Főoldal > DIÉTA > Ha ebben az időpontban reggelizel, rengeteget fogyhatsz

Ha ebben az időpontban reggelizel, rengeteget fogyhatsz

diétafogyásreggeli
0

Írta:

Lehet, hogy tényleg nem lenne más dolgunk, csak megváltoztatni a reggeli időpontját?

Szakemberek szerint akár több mint 10 kilótól is megszabadulhatnánk akkor, ha a nap első étkezését későbbre halasztanánk – írja az index.hu a The Sun cikkére hivatkozva. A reggeli a nap legfontosabb étkezése, ugyanakkor nem mindegy, mikor eszünk. A világ egyes részein, így például Spanyolországban vagy Olaszországban nem ritka a kései, akár 11 órás reggeli, sokan azonban rögtön felkelés után, reggel 6-9 óra között reggeliznek.

Az új kutatási eredmények szerint ez nem feltétlenül tesz jót a szervezetnek. Tim Spector, a King’s College genetikai-epidemológia professzora szerint a reggeli későbbi időpontja azért lenne optimálisabb az ember számára, mert az eleve kései (este 8-9 közötti) vacsora után lenne elég ideje pihenni a szervezetnek, ami a szakértő szerint legalább 14 óra kellene, hogy legyen.

A szakértő szerint ha az ember az esti utolsó étkezéstől számítva legalább 14 óra szünetet tartana, hónapok alatt akár 4-11 kilogrammtól is meg tudna szabadulni csupán azért, mert a szervezetnek lenne ideje pihenni.

Spector szerint a módszer akkor is működik, ha az ember korán, 8 óra környékén reggelizik, ebben az esetben viszont az lenne az ideális, ha 18 óra előtt fogyasztaná el a vacsorát. Egy korábbi kutatás szerint ez azért is hatékonyabb módszer, mert a vércukorszint szabályozása reggel történik meg, az anyagcserénk pedig igazodik az étkezésekhez.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X