Főoldal > DIÉTA > Íme a vegán étrend 4 eleme, ami hízáshoz vezet

Íme a vegán étrend 4 eleme, ami hízáshoz vezet

elhízásvegán étrend
0

Írta:

A vegán étrend elsőre nagyon egészségesnek hangozhat, azonban nem teljesen az. Nézzük, mely elemei hízlalnak a legjobban!

Sok tészta

A tészta egy gyakori szereplő a vegán étrendekben, hiszen sokszínűen és gyorsan elkészíthető. Azonban, ha túlzott mennyiségben megjelenik az asztalon, az nem tesz túl sok jót az alakunkkal. Ráadásul a feldolgozott és előre csomagolt tészták még rosszabbak, ezért ezeket ajánlott kerülni.

Túl nagy adagok

Ugyan a fogások egészségesebbek lehetnek bizonyos esetekben (sok zöldség, gabonák és magvak, stb.), így sem mindegy, hogy mekkora adagban kerülnek a tányérra. Tartsuk szemmel a porciókat, így elkerülhetjük a súlygyarapodást.

Kalóriadús italok

A vegán tejtermékek, a gyümölcslevek és smoothie-k túlzott fogyasztása is hízáshoz vezethet. Ugyan nem kell teljesen lemondani róluk, de érdemes tartani a mértéket. A leveket pedig jobb kiváltani friss, nyers gyümölccsel és zöldséggel.

Vegán desszertek

Csalni a vegánoknak sem lehet büntelenül: a legtöbb desszert kalóriatartalma azonos, sőt, akár meg is haladhatják a klasszikus édességekét. Figyeljünk oda az összetevőkre és a tápértékre, amikor édességet választunk.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X