Főoldal > DIÉTA > Egészséges, de hízlaló ételek

Egészséges, de hízlaló ételek

egészséges ételhizlal
0

Írta:

Néhány egészséges étel esetében figyelni kell a mennyiségre és az időzítésre, hogy maximálisan kihasználhassuk jótékony hatásaikat.

Sajnos nem minden egészséges étel fogyasztható korlátlan mennyiségben, mivel egyes élelmiszereknél fontos az odafigyelés arra, hogy mikor és mennyit eszel belőlük. A bennük lévő vitaminok és ásványi anyagok miatt kár lenne teljesen lemondani róluk , ám érdemes inkább a délelőtti órákra időzíteni fogyasztásukat, és nem kilószámra enni.

Méz: A méz magas szőlő- és gyümölcscukor tartalma ellenére számos pozitív élettani hatása van, így semmiképpen se hagyd ki az étrendedből. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és enzimekkel. Használj cukor helyett, de a délutáni órákban már ne fogyassz belőle.

Avokádó: Az avokádó egyre népszerűbb hazánkban is, hiszen íze remekül illik salátákhoz, de kalóriatartalma az alma tízszerese. Segít a koleszterinszintet szinten tartani, ezért nem érdemes böjtöt tartani belőle, csupán figyelj a fogyasztás időpontjára .

Banán: Az ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag banán nem éppen diétás választás. Magas energia- és alacsony rosttartalma miatt vacsorára nem ideális, viszont tízórainak, vagy reggeli turmixnak tökéletes.

Aszalt gyümölcsök: Ezek az ételek nagyon egészségesek, de a gyümölcscukor koncentráltan jelenik meg bennük, így energiatartalmuk jóval magasabb, mint a frisseknek. Délelőtti nasiként tökéletesek, de délután már inkább kerüld őket.

Olajos magvak: Remek rágcsálnivalók, hiszen sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek támogatják az immunrendszert és az agyat is. A magas kalóriatartalmuk miatt azonban oda kell figyelni a mennyiségre és az időzítésre is, de a kiegyensúlyozott étrend részét kell képezzék.


További cikkeink a témában