Főoldal > DIÉTA > 5 kérdés és válasz a búzafűről

5 kérdés és válasz a búzafűről

előnyetönkölybúza
0

Írta:

Fedezd fel a tönkölybúza eredetét, tápláló hatásait és felhasználásának módját.

A tönkölybúza egy ősi gabona, melynek legkorábbi maradványait a Nílus-völgyében találták, kb. Kr. e. 4000-ből. Széles körben elterjedt volt Sumerben és Egyiptomban, a régiek, például a rómaiak is használták a Kárpát-medencében. A világháború alatt sérelmet szenvedett katonák gyógyítására is használták.

Fogyasztása számos előnnyel jár. A tönkölybúzafű nemcsak méregtelenít, hanem növeli az energiaszintet is. Magas klorofilltartalmának köszönhetően javítja a sejtek oxigénellátottságát és segít a gyulladások csökkentésében. Ezen kívül kiváló fehérjeforrás, gazdag vitaminokban , mint A, C, E, F, K, és B-komplex vitaminok. Magas enzimtartalma miatt hatékonyan reagál a mérgekkel és a gyomorban felhalmozódott nyálkával. A kutatások szerint a tönkölybúzafű segíti a rákos sejtek lebontását is.

A tönkölybúza különösen ajánlott gyermekek, kismamák, szoptató anyák és betegek számára. A fűlevet frissen préselve és éhgyomorra érdemes fogyasztani, majd fokozatosan növelni a mennyiséget. Érdemes figyelni, hogy kezdetben esetleg émelygést érhetünk el a tisztító hatás miatt.

Jótékony hatása révén elpusztítja a kórokozókat, helyreállítja a bélflóra egyensúlyát, és erősíti az immunrendszert. Rendszeres fogyasztása csökkenti a betegségek kockázatát, segít a felépülésben és tudományosan is igazolt sejtregeneráló hatású. A tönkölybúzafű kiváló kiegészítése lehet a tisztítókúráknak , segíthet fekélyes panaszok és nőgyógyászati problémák kezelésében is, továbbá serkenti a daganatsejtekkel szembeni védelmet is.

Otthoni termesztése rendkívül egyszerű. Csíráztathatjuk bio tönkölybúzát fekete földben, esővízzel locsolva. A búzát 10-12 órára beáztatjuk, majd 24-48 órán át csíráztatjuk nedves rongy alatt. A csírázott magokat virágládákba ültessük, tartsuk 15-20 fokon, és 6-10 napon belül arathatjuk. A levet frissen, 1-2 órás időn belül ajánlott elfogyasztani, hűtőben már nem tartható.


További cikkeink a témában