Főoldal > DIÉTA > Ezért ártalmas a zöldségchips

Ezért ártalmas a zöldségchips

ártalmaszöldségchips
0

Írta:

A legújabb kutatások szerint a szárított zöldségfélékből készült harapnivalók tele vannak tartósítószerekkel és feldolgozott zsírokkal.

A legújabb kutatások arra figyelmeztetnek, hogy a szárított zöldségekből készült nassolnivalók, mint például az alma- és banánchips, sokkal több tartósítószert és feldolgozott zsírt tartalmaznak, mint a hagyományos sós snackek.

Charlotte Stirling-Reed, amerikai dietetikus szoftver folyamat negyedéven belül legjobb hír” zöldség- és gyümölcschipekre vonatkozóan a szakértők véleménye szerint az ízfokozók és sók miatt a fogyasztásuk nem jelent egészséges alternatívát.

Hiteles eredmények mutatják, hogy sokan egészségesnek vélt ételeket fogyasztanak, ám a laboratóriumi leleteik sokkal rosszabb eredményekkel zárulnak, mint az átlagos snackfogyasztók esetében.

Az étkezési szakértők éppen emiatt erősen ellenzik a biochipseket, ami aggodalmat okozott az egészségtudatos életmódot követők körében.

Most vált szükségessé alternatív megoldások keresése: a dietetikus javasolja a zöldségchipseket reszelt sárgarépával, rozs- és zabpelyhes kekszekkel, valamint teljes kiőrlésű lisztből készült krékerekkel való helyettesítést.

Ezek az ételek könnyen elkészíthetők otthon is, változatos és egészséges nassolnivalókat kínálva.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X