A legújabb kutatások szerint a szárított zöldségfélékből készült harapnivalók tele vannak tartósítószerekkel és feldolgozott zsírokkal.
A legújabb kutatások arra figyelmeztetnek, hogy a szárított zöldségekből készült nassolnivalók, mint például az alma- és banánchips, sokkal több tartósítószert és feldolgozott zsírt tartalmaznak, mint a hagyományos sós snackek.
Charlotte Stirling-Reed, amerikai dietetikus szoftver folyamat negyedéven belül legjobb hír” zöldség- és gyümölcschipekre vonatkozóan a szakértők véleménye szerint az ízfokozók és sók miatt a fogyasztásuk nem jelent egészséges alternatívát.
Hiteles eredmények mutatják, hogy sokan egészségesnek vélt ételeket fogyasztanak, ám a laboratóriumi leleteik sokkal rosszabb eredményekkel zárulnak, mint az átlagos snackfogyasztók esetében.
Az étkezési szakértők éppen emiatt erősen ellenzik a biochipseket, ami aggodalmat okozott az egészségtudatos életmódot követők körében.
Most vált szükségessé alternatív megoldások keresése: a dietetikus javasolja a zöldségchipseket reszelt sárgarépával, rozs- és zabpelyhes kekszekkel, valamint teljes kiőrlésű lisztből készült krékerekkel való helyettesítést.
Ezek az ételek könnyen elkészíthetők otthon is, változatos és egészséges nassolnivalókat kínálva.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |