Főoldal > ÉTRENDEK > Ezért esznek egyre többen gumicukrot edzés előtt

Ezért esznek egyre többen gumicukrot edzés előtt

dietetikusedzésgumicukor
0

Írta:

Egy személyi edző és egy dietetikus is elárulta, hogy mit gondol erről az új trendről.

A TikTok megannyi megdöbbentő edzési tipp és trükk forrásává vált az utóbbi években, ám ezek egy része sok esetben eléggé megkérdőjelezhető. Ha például nemrég egy olyan videót láttál, amin valaki savanyú gumicukrokat habzsolt be az edzése előtt, akkor nem vagy egyedül.

Mint kiderült rengeteg ember esküszik erre az új módszerre. Egyikőjük például azt mondta a TikTok videójában, hogy: „ezek a kis savanyú csíkok a legjobb edzőtermi rágcsálnivalók”.

Colorful jelly candies in sugar sprinkles. Sour flavored rainbow candy background. Top view

De miért gondolják egyesek ideálisnak a cukros édesség fogyasztását edzés előtt?

Mert a gumicukorban található cukrok akár 5-10 perc alatt is képesek átalakulni glikogénné (izmokban és a májban elraktározott szénhidrát), ami kellő energiát ad az edzés folytatásához. Ez azért lehet praktikus, mert ahogy az edzés folytatódik, úgy az üzemanyagtartályunk kiürül, amitől gyengébbnek és fáradtabbnak érezzük majd magunkat.

Logikusnak tűnik, de vajon mit mond erről egy edző és egy dietetikus?

Multicolored sour candy, full frame. For more of my food (CLICK HERE)

Bár a szakértők szerint egyáltalán nem veszélyes, ha valaki savanyú gumicukrot eszik edzés előtt, ettől függetlenül nem igazán ajánlják ezt a módszert. De ha szeretnéd te is kipróbálni ezt a trükköt edzés előtt, akkor nyugodtan megteheted.

Forrásunk volt. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X