Főoldal > ÉTRENDEK > Bemutatjuk a fűszert, ami majdnem olyan hatásos, mint egy 60 perces edzés

Bemutatjuk a fűszert, ami majdnem olyan hatásos, mint egy 60 perces edzés

edzésegészségkurkuma
0

Írta:

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az egészséges életmód egyik legfontosabb része a mozgás. Egy friss tanulmány azonban nagyon meglepő

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az egészséges életmód egyik legfontosabb része a testmozgás. Egy friss tanulmány szerint azonban akad egy fűszer, ami olyan hatásos lehet, mint egy 60 perces edzés. Igen, jól olvastad! Mutatjuk, hogy mi az!

Turmeric powder and fresh turmeric in wood bowls on wooden table.

A megoldás a kurkumában rejlik.

A korábban említett kutatás résztvevői egy hónapon keresztül minden nap kurkumát fogyasztottak. A kutatók a négy hét elteltével több pozitív eredményt is tapasztaltak a résztvevőknél. Többek között javult a szívük és az érrendszerük egészsége.

Ennek oka a fűszer káprázatosan rikító színért felelős polifenol, ami úgy hat az erekre, mint egy nagyjából 60 perces edzés.

A kurkuma továbbá természetes gyulladáscsökkentő hatással is bír, amiért a kurkumin felelős. Ha tehát ízületi gyulladásban szenvedsz, vagy a bőrödön jelentek meg gyulladások, akkor biztosan segíteni fog a kurkuma. Használd fel levesekhez, húsokhoz de simán vízzel is összekeverheted. Csak önts vizet egy nagyobb pohárba, majd adj hozzá egy teáskanál kurkumát. Ezután jól keverd el és már fogyaszthatod is.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X