Főoldal > FOGADOM > Ennyi fekvőtámaszt kell csinálnod, hogy lásd az eredményt

Ennyi fekvőtámaszt kell csinálnod, hogy lásd az eredményt

edzésfekvőtámaszfogadomgymkarizomotthoni edzés
0

Írta:

Kezdők, figyelem: a több nem mindig jobb!

A legklasszikusabb, a legmenőbb és (nagy valószínűséggel) a leghatásosabb fitneszgyakorlatok közé tartozik a fekvőtámasz, ami nem hiába ilyen népszerű: egyszerű kivitelezésének köszönhetően semmilyen sportfelszerelés nem kell hozzá, bárhol el lehet végezni (ahol, persze van pár négyzetméternyi szabad hely), ráadásul csak 5 perc kell hozzá, hogy eredménye is legyen a munkádnak – legalábbis a legfrissebb kutatások szerint.

Az 50 önkéntes segítségével készített, személyi edzők által felügyelt teszt azt vizsgálta, pontosan mennyi idő szükséges ahhoz, hogy a tökéletesen kivitelezett fekvőtámasz pozitív hatással legyen az izmainkra és a szervezetünk zsírégető funkcióira. Az eredmény pedig megdöbbentő, ugyanis “csak” 4 perc 52 másodpercet állapítottak meg a szakértők.

A nagy erőt igénylő HIIT sportok közül 5 perc alatt magasan ez égeti el a legtöbb zsírt. Persze nem mindegy, hogy pontosan hogyan is végzed el a fekvőtámaszt, – a nem megfelelő gyakorlat ugyanis nemcsak az izmaidat durranthatja be, de a csontjaid állapotát is veszélyeztetheti.

Ha viszont pontosan betartod a fekvőtámaszozás legalapvetőbb szabályait, nincs mitől tartanod.

  • Mindig tarts a törzsedet egyenesen és feszesen!
  • A karjaidat mindig vállszélességben helyezd el a padlón!
  • A legoptimálisabb eredményeket akkor érheted el, ha a hát-, a far-és a hasizmaidat is befeszíted a gyakorlatozás közben.
  • Egyszerre csak annyi fekvőtámaszt csinálj, amennyit biztosan el tudsz végezni (ez a legtöbb embernek egyszerre 20, kezdőknek viszont csak 10 ajánlott)!
  • Túl nehéz a lábujjaidon támaszkodnod? Próbáld ki a könnyített verziót és tarts meg magad a térdeden!

Ha még ezek ellenére is nehezen megy a fekvőtámaszozás, ne keseredj el: a legtöbb embernek diétáznia kell, majd meg kell erősítenie a karizmait különböző súlyzós gyakorlatok alkalmazásával.


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X