Főoldal > #JÓLVAGYOK > Egyszerű trükk, hogy kontrolláld a túlevést

Egyszerű trükk, hogy kontrolláld a túlevést

stressztakarítástúlevés
0

Írta:

Stresszhelyzetben sokan hajlamosak arra, hogy gyakrabban nyitogassák a hűtőajtót, hogy valamilyen harapnivaló után nézzenek. Egy pofonegyszerű trükk azonban segíthet ezen.

Noha csábító lehet a mosogatást későbbre halasztani, a kutatások szerint ezt bizony jobb előbb, mint később intézni. A Cornell Food and Brand Lab kutatása szerint, ha egy zsúfolt, rendetlen és kaotikus konyhában töltöd az időt, az akár meg is duplázhatja az elfogyasztott kalória mennyiségét.

A kutatásban 98 nő vett részt, akiket két csoportba osztottak: az egyik csoportot arra kérték, számoljanak be egy olyan időszakról, amikor az életüket ellenőrzés alatt töltik, míg a másikat arra, hogy számoljanak be egy olyanról, amikor ellenőrizetlennek érezték az életüket. A résztvevők felére ezután egy rendetlen, hektikus konyha várt, tele újságokkal, piszkos edényekkel, csengő telefonnal, míg a másik felére egy tiszta és csendes konyha. Mindkét csoportra várt egy tál süti, sós ropogtatnivaló és répa.

Azok a résztvevők, akik a kontrollálatlan időszakról írtak és a rendetlen konyhába mentek be, 53-mal több kalóriát fogyasztottak (a sütiből), mint azok, akik a tiszta konyhába léptek be. Lenny Vartanian, a tanulmány vezetője szerint a kaotikus környezet és az életünkben a kontrollvesztettség érzése káros az étrend szempontjából. Olyan, mintha az ember arra gondolna, hogy minden más is ellenőrizetlen, én miért ne lennék az?

Az a csoport, aki olyan időszakról írt, amikor ellenőrzés alatt tudták tartani az életüket, 100-zal kevesebb kalóriát fogyasztott még a zsúfolt konyhában is, mint azok, akik stresszesek voltak.

Tehát nem érdemes lustálkodni, helyette inkább mosogassunk el és tegyünk rendet a konyhában mihamarabb!

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X