Főoldal > MAGAZIN > Ebbe tuti beleesel! – Kipróbáltuk a FloatFit edzést

Ebbe tuti beleesel! – Kipróbáltuk a FloatFit edzést

edzésFloatfitHIITmozgássportvíz
0

Írta:

A kitörések, guggolások és a planking már régi ismerőseid. De mi lenne, ha ezeket egy vízen lebegő deszkán kellene végrehajtanod? Teszteltük a legújabb, már itthon is elérhető edzésformát, ami rögtön levett minket a lábunkról – szó szerint…

Mi ez?

Egy vadonatúj, magas intenzitású HIIT (intervall típusú) edzés, amit egy vízen lebegő, speciális AquaBase® deszkán kell végezni – ez optimális méretének köszönhetően kiválóan alkalmas a teljes körű, saját súlyos és eszközös fitneszedzésekre is. A FloatFit az egész testet átmozgatja, remekül erősíti a mélyizmokat, fokozza az állóképességet és kiemelkedően fejleszti az egyensúlyérzéket és a koncentrációt. Izgalmas, vidám és szuperhatékony – de készülj fel, hogy csuromvizes leszel a végére!

Aki kipróbálta: Oroszlán Zsófi SUPyoga-rajongó

„Nagy öröm volt számomra, hogy már itthon is van lehetőség a FloatFit-re, mivel tavaly beleszerettem a SUPozásba, illetve a SUPyogába, és a nyaram nagy részét a vízen és a deszkán töltöttem. A deszkára/matracra állás nem is volt gond, de ez egy egészen más mozgásforma, mint amit nyáron csináltam. Kemény core-edzés volt, a stabilitást nem is találtam meg mindig és annak ellenére, hogy azt gondoltam, én nem esem majd a vízbe, hisz gyakorlott vagyok, jó párszor vizes lettem. A 45 perc elrepült, változatos feladatokat végeztünk gyors egymásutánban – nagyon jól átmozgatott és másnapra egy kis izomlázam is lett! Alig várom a nyarat, hogy szabadban, nyílt vízen is lehessen edzeni.”

Erre készülj: tetőtől talpig vizes leszel a végére, és mivel nem fürdőruhában végzed az edzést, egy szatyrot mindenképp vigyél magaddal, amiben aztán haza tudod vinni a vizes ruháidat. És számolj azzal is, hogy a végén hajat is kell majd szárítanod.

Aki kipróbálta: Lipóth Krisztina hobbisportoló

„Gyakran járok core-, illetve saját testsúlyos edzésekre, ahol sokszor szembesülök azzal, hogy az egyensúly megtartása külön kihívás számomra. Így a FloatFit előtt is volt bennem egy kis izgalom, hisz itt aztán egyensúlyozni kell, méghozzá a vízen!

A deszka egy nagyon keményre felfújt board, a két rövidebb oldalán karabinerrel kikötve, amit magunk helyeztünk a vízre. Bemelegítésként szoktuk a deszka billegését, ülve, térdelve, és aztán állva is. A gyakorlatsor tulajdonképpen guggolásból, hasizom-gyakorlatokból, plank-ből és taposásból áll, körönként egyre kifinomultabb nehezítéssel.

Ha érdekel és szívesen kipróbálnád a FloatFit-et, keresd fel ezt a Facebook oldalt: www.facebook.com/floatfithungary

 

A teljes cikket elolvashatod a Wellness magazin 2017/2. számában is. 


További cikkeink a témában

proteinrecept

A tökéletes protein shake receptje

Írta:
0

Csapvíz és proteinpor? Ugyan! Ha igazán ütős edzés utáni italt kevernél, egy sima fehérje shake helyett inkább egy fincsi protein smoothie-ban gondolkodj, ami nemcsak isteni frissítő, de még az alakformálásban is a segítségedre lesz.

Kövess Facebook-on!
X