Főoldal > PSZICHÉ > Élvezd a Valentin-napot szingliként!

Élvezd a Valentin-napot szingliként!

fajitasfesztiválfilmkoncertszingliValentin-nap
0

Írta: and

Bojkottáld a szerelem napját! Fordíts meg a gondolatot: Melyik nap volna igazán tökéletes arra, hogy barátaiddal együtt főzőcskézz, majd megnézettek egy klassz filmet? Hívd át őket vendégségbe, beszéljétek meg közösen a menüt, a nap fontos mottójával: diétáról most szó sem lehet. A fajitas csábítón fűszereses, mexikói étel, elkészítése egyáltalán nem ördöngösség, ám fogyasztása annál nagyobb […]

Bojkottáld a szerelem napját!

Fordíts meg a gondolatot: Melyik nap volna igazán tökéletes arra, hogy barátaiddal együtt főzőcskézz, majd megnézettek egy klassz filmet? Hívd át őket vendégségbe, beszéljétek meg közösen a menüt, a nap fontos mottójával: diétáról most szó sem lehet. A fajitas csábítón fűszereses, mexikói étel, elkészítése egyáltalán nem ördöngösség, ám fogyasztása annál nagyobb élvezet. Kössétek össze a kellemest a hasznossal, vásároljatok be együtt valamelyik közeli piacon, így garantáltan friss és háztáji hozzávalókkal dolgozhattok.

A fajitas hozzávalói: 4 egész csirkemell, 2 édes paprika, 4 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 6 evőkanál citromlé, 6 evőkanál Worchester-szósz, 6 evőkanál szójaszósz, 2 kávéskanál Erős Pista, 6 evőkanál ecet, 2 kávéskanál köménymag, 8 tortilla, továbbá só, bors a fűszerezéshez.

A csirkéről távolítsd el a bőrt, majd szeleteld fel. Készíts páclevet az alapanyagokból, öntsd a húsra, majd tedd hűtőbe legalább 2 órára. A tortilla lapokat melegítsd fel mikróban, közben a csirkét olívaolajon süsd meg, majd dobd rá a vékonyra szelt hagymát és paprikát. A csirkeszeleteket végül helyezd a tortillákra. Fogyasszátok csípős salsa szósszal, tovább bolondítva az ízeket!

Wellness Cafe tipp: www.etelreceptek.hu, www.mexikoikonyha.lap.hu, www.olaszreceptek.com

szinglicikk.jpg ()Itt az idő, hogy elutazz!

Ha kedveled a tradicionális hazai konyhát, vagy megőrülsz a frissen kisült hurka illatától, a Bácskai Hurka-és Kolbászfesztivál Baján tökéletes választás. Február 12-én nem csak étvágygerjesztő illatokban, finom falatokban, ám remek programokban is részesülhetsz, ahol lelkes csapatok töltik a város főterén az egyedi fűszerezésű ínyencségeket.

A fesztiválon megismerkedhetsz szatmári, dél-alföldi táncokkal és más néptáncokkal, benevezhetsz a pálinkaivó versenyre, majd este meghallgathatod az Orasje együttes koncertjét. Ha barátaiddal utazol, és maradnátok egész hétvégre, szállások után itt böngészhetsz: www.iranymagyarorszag.hu, www.szallas.hu

Szeresd a zenét!

Az ördög hegedűse, a Vajdaság Paganinije, a mi csodánk, aki ha színpadra áll, olyan síkokra repít, melyre csak valódi tehetségek képesek. Lajkó Félix öntörvényű művész, stílusa behatárolhatatlan, témai olykor egyszerűek, máskor a szívbemarkolóak, de mindig meglepetést és boldogságot okoznak. A február 14-i Szerenádkoncert olyan vallomás, mely csak hegedűn szólhat hozzád, az életről, a zenéről és a boldogságról. Siess a foglalással, hogy biztosan részesülhess a határtalan élményben! Jegyet itt rendelhetsz: www.mupa.hu

Csak szexre kellesz

Ha a csajokkal bírjátok a jóképű pasikat és a vígjátékokat, Ashton Kutcher és Natalie Portman új filmje számtalan olyan kérdést feszeget, mely talán neked is ismerős lehet. A főszereplők jó barátok, akik egy napon majdnem mindent elrontanak azzal, hogy összegabalyodnak az ágyban. A kapcsolat őrzése érdekében egyezséget kötnek, mely szerint viszonyuk kötöttségek nélküli, nincs sem féltékenység, sem dráma, sem elvárás, anélkül, hogy egymásba szeretnének. De vajon tényleg lehet úgy szexelni, hogy nem szól közbe az érzelem? A filmet február 14-én több fővárosi moziban is vetítik, ám érdemes előre foglalnotok jegyet. (www.port.hu)

És amit ne tegyél…

Felejtsd el az önmarcangolást és még véletlenül se jusson eszedbe, hogy berakd a lejátszóba a legromantikusabb filmet, netán régi kedvesed fotóját nézegesd hüppögve. Élvezd a szabadságot, hogy senki nem dönt helyetted! Örülj az apróságoknak, a reggeli napfénynek, a kósza szellőnek, bárminek!

Még ha közhely is, légy boldog és hálás azért, hogy egészséges vagy, család áll melletted, és vannak olyan barátaid, akikre számíthatsz minden helyzetben. Szingliként sem vagy áldozat, és ha bízol önmagadban, pozitívan állsz az élethez, könnyen megeshet, hogy a következő Valentin-napon épp te leszel az, aki halálosan szerelmes.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X